Nyhet

Ska Jakob Hellman äntligen följa upp sitt klassiska album?

GAFFA.se – allt om musik

På dagen 30 år sedan Jakob Hellmans stilbildande debutalbum … Och Stora Havet släpptes presenterade han föreställningen Äntligen Borta – Istället För 30 År: Alltid. En konsert-satsning som sedan tidigare har satts upp i Malmö och i Stockholm. I december väntar Göteborg.
 
"Äntligen Borta – Istället För 30 År: Alltid är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. Föreställningen har även innehållit en rad nyskrivna låtar. Och nu ser det ut som att det kommer mer av den varan.
 
gallery_large
 
Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum och enda fullängdare till dags dato släpptes. Låtar som Vara Vänner och Hon Har Ett Sätt introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.
 
 
Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. Genom åren har det spekulerats i om han någonsin kommer att spela in en uppföljning till det gigantiska genombrottet. Igår lät han via Instagram meddela följande:
 
"Tröttglada efter Cirkus och i trygga händer på RMV. Första dagen på inspelningen av nya skivan."
 
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tröttglada efter Cirkus och i trygga händer på RMV. Första dagen på inspelningen av nya skivan,,

Ett inlägg delat av Jakob Hellman (@jakobhellmanofficial)

 
Mer info än så har vi inte i nuläget, men det verkar onekligen så att ... Och Stora Havet får sig en fortsättning, trots allt.
 
 
ANNONCE