Nyhet

Tove Lo kan ro hem en av världens mest prestigefyllda priser

GAFFA.se – allt om musik

Det var under onsdag eftermiddag svensk tid som årets Grammy-nomineringarna tillkännagavs. Uppmärksammas en artist av The Grammys, som ofta beskrivs som världens mest prestigefyllda musikgala eller musikernas Oscar är det en ganska stark indikation på att den artisten befinner sig i branschens absoluta toppskikt.

I år har vi som svenskar ursäkt att jubla lite extra, vår alldeles egna superstjärna Tove Lo har nämligen chansen att kamma hem den åtråvärda statyeten i kategorin bästa musikvideo.

Det är för videon till singeln Glad He’s Gone från albumet Sunshine Kitty, sångerskan har lyckats öppna juryns ögon och snappa upp en nominering.

Videon har i skrivande stund strax över åtta miljoner visningar på Youtube och den svenska låtmakerskan möter i kategorin hård konkurrens från några av branschens verkliga tungviktare, däribland FKA Twigs, Lil Nas X och The Chemical Brothers. 


p>

Det är däremot inte första gången Tove är nominerad på galan, hon fick även nicken när hon uppmärksammades som en av låtskrivarna till Love Me Like You Do ifrån soundtracket till Fifty Shades Of Grey, det mynnade tyvärr inte ut i någon vinst den gången, men vi håller tummarna för Tove Lo i år. 


Tove Lo är Sverigeaktuell med en spelning på Annexet i Stockholm 26 mars. 

LÄS OCKSÅ: Björk tar hjälp av Greta Thunberg – en del av artistens utopiska framtidsbild

ANNONCE