Nyhet

E-Type är tillbaka – släpper sin första låt på 12 år

GAFFA.se – allt om musik

Saknat E-Type? Nu är han tillbaka med sin första låt på tolv år.

– För flera år sedan höll jag på att spela in ett nytt album, men livet kom emellan och det blev aldrig klart. Det är en låt därifrån – Ride The Lightning – som nu släpps. Det är roligt att en gammal bortglömd E-Type-låt från förr får se dagens ljus, säger han i ett pressmeddelande.

När musiken har varit tyst så har E-Type, eller Martin Erikson som han egentligen heter, istället sysselsatt sig med mat och historia. Han står bland annat bakom vikingakrogen Aifur och nyöppnade Lasse I Gatan med pirat-tema.


Martin Eriksons musikkarriär började tidigt. Först var han trummis i ett hårdrocksbandet Maninnya Blade, men bandet löstes upp 1988. Några av gruppens medlemmar gick vidare och skapade Hexenhaus, där Martin återigen fick sköta trummorna.

1991 träffade han Stakka Bo och började intressera sig för dansmusik och tillsammans gjorde de ett antal singlar under namnet Stakka B and E-Type. I samma veva fick han arbete som VJ på ZTV.

1994 träffade han Nana Hedin och slog igenom stort med låten Set The World On Fire. Sångerskan Nana Hedin har sedan dess sjungit på de flesta av E-Types låtar. Set The World On Fire och den efterföljande skivan Made In Sweden producerades i Cheiron-studion av Pär Lönn, Denniz Pop och Max Martin. Efterföljande singeln This Is The Way blev en ännu större hit och låg etta på singellistan. Resten är som det heter historia.

LÄS OCKSÅ: Hatar du Håkan Hellström? Håll dig borta från de här klyschorna

ANNONCE