Nyhet

First Aid Kit, Ebbot, Olle Ljungström, Amanda Bergman mfl medverkar på barnskiva

GAFFA.se – allt om musik

För första gången någonsin släpps en samling med det bästa från Bröderna Lindgren, i en exklusiv och maffig dubbel-LP med passande titeln Best Of! som både berättar historien bakom bandet från Stora Söderby på 70-talet, med BeatlesDavid Bowie och Sweet, via 90-talet då bröderna spelade ska i bandet Girlsmen tills att de i början av 2000-talet istället började skriva text och musik till barn-produktioner.

Mathias och Andreas Lindgren (söner till författaren Barbro Lindgren) är grundstommen i Bröderna Lindgren. En låtskrivarduo som gjort musik bland annat till filmen Loranga, Masarin och Dartanjang och till TV-program som Höjdarna, Julkalendern, Allram Eest och Bolibompa.

Som Bröderna Lindgren har de i flera år underhållit barnfamiljer med finurliga texter och musik, något de valt att kalla "Vuxen Barnmusik”. Tre av albumen har varit grammisnominerade i kategorin Barnmusik. De två senaste, Meningen Med Livet och Med Bröderna Lindgren I Tiden, vann båda Grammis för bästa barnmusik.

I Bröderna Lindgren ingår utöver Mathias och Andreas ett stort antal kända, väletablerade svenska sångare som framför deras låtar. Med på Best Of! återfinns Ebbot Lundberg, Patrik Von Arfve aka Swedish Tiger Sound, Kristoffer Åström, Mattias Alkberg, Nino Ramsby, Britta Persson, Caroline Wennergren, Anja Bigrell, Amanda Bergman, Olle Ljungström, Nina Persson och First Aid Kit.

Samlingen släpps 27 september via Despotz Records.

SPECIAL: Mysteriet Megira


ANNONCE