Nyhet

The 1975 till Sverige i vår

GAFFA.se – allt om musik

The 1975 uppträder på världens mest prestigefyllda scener, från The 02 i London till Madison Square Garden i New York. Hemma i Storbritannien har bandets samtliga tre album intagit albumlistans första plats. I februari nästa år släpper The 1975 sin fjärde platta och kort därefter kommer bandet till Sverige för en spelning på Annexet i Stockholm.

Matthew Healy (sång, gitarr), Adam Hann (gitarr), Ross MacDonald (bas) och George Daniel (trummor) utgör The 1975 och så har det i princip varit ända sedan de i tonåren bildade bandet tidigt 2000-tal. Det tog ett drygt decennium för dem att albumdebutera och med skiva nummer två, 2016 års I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It, kom så ett slutligt världsgenombrott.

Den 13 mars ser du The 1975 på Annext i Stockholm. Biljetter släpps fredag 20 september, klockan 10:00 via Luger och AXS. 


I juli släppte The 1975 en singel med inhopp från den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Låten är en ny version av den ambientlåt som öppnat bandets samtliga album.

LÄS OCKSÅ: Rockikon hittat död


ANNONCE