Nyhet

Slår alla möjliga streamingrekord

GAFFA.se – allt om musik

I fredags släppte Taylor Swift sitt åttonde album Folklore. Som så ofta nu för tiden vid skivsläpp med endast en halv dags varsel. Nu slår den alla möjliga streamingrekord, skriver Forbes

Albumet streamades ungefär 80 miljoner gånger under det första dygnet. Rekord för en kvinnlig artist. Rekordet innehölls tidigare av Ariana Grande, vars album Thank U streamades cirka 70 miljoner gånger under det första dygnet när det släpptes i februari 2019.

Det är också det album som har öppnat starkast 2020 vad gäller både kvinnliga och manliga artister. Swift och Folklore överträffar därmed det postumt utgivna Juice WRLD-albumet Legends Never Die som streamades 73 miljoner gånger första dygnet när det släpptes för två veckor sedan.

Singeln Cardigan är också den singel som streamats flest gånger, som också släpptes i år, nästan åtta miljoner gånger har den snurrat. The Weeknd innehar dock fortfarande just det rekordet, hans singel Blinding Lights släpptes förra året men nådde streamingrekord på drygt 8,5 miljoner gånger i och med släppet av albumet After Hours, som låten ligger på, den 20 mars i år.  

Folklore är också på väg att bli det album som öppnat bäst i år. Siffrorna är bara uppskattningar men hennes album har redan nu sålt i 450 000 exemplar i så att säga konkret försäljning. Det tidigare nämnda Juice WRLD-albumet innehar för tillfället rekordet och har sålt i 497 000 exemplar.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift + The National = sant

ANNONCE