Nyhet

Carlos Santana akut opererad – ställer in konserter

GAFFA.se – allt om musik

Det har precis meddelats att Carlos Santana har genomgått en oplanerad hjärtoperation, vilket innebär att alla hans decembershower i Las Vegas har skjutits upp.

Den 74-årige gitarristen och sångaren har använt Twitter för att dela nyheten med sina fans. I inlägget finns en kort text och en video på Carlos Santana som berättar att han bett sin fru att köra honom till sjukhuset eftersom han hade bröstsmärtor. I videon säger han att han ska ta lite ledigt för att se till att han blir helt frisk och utvilad igen.



Bildtexten till videoinlägget lyder:

"Santana har ställt in hela december 2021 på House of Blues, Las Vegas, eftersom han återhämtar sig från en oplanerad hjärtoperation. Vi ser fram emot att återvända och uppträda på House of Blues Blues i januari 2022".

Santana släppte albumet Blessings And Miracles tidigare i år, som inkluderar samarbeten med Rob Thomas och Chris Stapleton.


I september 2021 var det exakt 50 år sedan som Santana släppte det ikoniska albumet Santana III. Albumet var, som titeln antyder, det tredje i ordningen och blev det sista med gruppens originalbesättning fram till 2016, då de återvände med Santana IV.

Carlos Santana är en amerikansk-mexikansk musiker som slog igenom i slutet av 60-talet och början av 70-talet med sitt band Santana, som anses vara pionjärer inom latinamerikanskt inspirerad rockmusik. Carlos Santana har vunnit totalt 10 Grammys, medan hans band Santana valdes in i amerikanska Rock And Roll Hall Of Fame 1998.

Santana har varit en inspirationskälla för många nyare musiker, däribland popsensationen Rihanna, som tillsammans med DJ Khaled och Bryson Tiller gjorde den stora radiohiten Wild Thoughts, som samplar det karaktäristiska gitarriffet från Santanas låt Maria Maria från 1999.



Maria Maria har för närvarande över 170 miljoner streams på Spotify, medan Wild Thoughts har över 850 miljoner streams.



LÄS OCKSÅ: Bob Hund-medlem genomgår akut hjärtoperation – Helgen v. 48 skjuts upp


ANNONCE