Nyhet

Eurodance-musikal med musik av Rebecca & Fiona

GAFFA.se – allt om musik

Den 5 januari har musikalen Eufori nypremiär på Stora Teatern i Linköping med Hampus Nessvold i huvudrollen. 

– Välkommen till 90-talet! En tid långt innan Google, Twitter och Facebook härskade över världen, då tron var enorm på att cyberrymden skulle skapa ett glittrande, jämlikt och demokratiskt samhälle, låter det hälsas i ett pressmeddelande.

Eufori är en nyskriven musikal av Malin Axelsson med nykomponerad musik av artisterna Rebecca & Fiona och Simon Hagström. De skapar ljudbilden för en bit svensk samtidshistoria och reser tillbaka till internets födelse, när allt verkade möjligt medan bredbandskablarna spred ut sig som ett nytt nervsystem över Sverige. Till tonerna av en musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram, samtidigt som världen väntar på det nya milleniet.

Historien i musikalen är att det är 1996 och Jonny ägnar all sin vakna tid åt datorer. Han är en tjugoårig tekniknörd utan kärlek, pengar och social status. Men det nya "world wide web” öppnar dörrar, och i en chattkanal på IRC får han kontakt med ”Beautiful Dark Queen”. Chattförälskelsen ska leda honom rakt in i den bubblande IT-boomen i Stockholm City, där han blixtrekryteras till den nystartade webbyrån Target. Världen laddar för milleniumfest. Tron på den nya nätverksekonomin exploderar. Alla aktiekurser pekar uppåt på teknikbörsen Nasdaq. Och den romantiska, tekniska och ekonomiska eufori som Jonny nu kastas in i, kommer inte bara att förändra honom totalt, utan hela världen i grunden.

Spelperiod: 5-16 januari 2022 på Stora Teatern i Linköping


LÄS OCKSÅ: Rebecca & Fiona ställer in festivalspelning efter kritik

ANNONCE