Nyhet

Familjer tackar nej till Travis Scotts erbjudande att täcka begravnings-kostnader

GAFFA.se – allt om musik

Tre dagar efter de tragiska händelserna under Astroworld-festivalen den 5 november, som sedan dess har resulterat i att totalt 10 personer har mist livet, så erbjöd sig rapparen Travis Scott att stå för kostnaderna för offrens begravningar. Fem av offrens familjer har dock tackat nej, skriver Rolling Stone.

Familjen till nioåriga Ezra Blount, som miste livet som festivalens yngsta offer efter att ha legat i konstgjord koma, var de första att tacka nej till erbjudandet.

Familjen tackade nej på måndagen och därefter har ytterligare fyra familjer sagt till Rolling Stone att de inte heller har några planer på att acceptera erbjudandet. Istället kommer de att låta domstolen avgöra hur rättvisa bäst kan uppnås.


Advokater för offrens familjer har också uttryckt att de ser Scotts erbjudande som ett försök att minska offentlighetens tryck snarare än ett genuint uttryck för ånger.

– Av alla saker som det här fallet handlar om så är det minsta bekymret. Familjen är engagerad i att skapa förändring och se till att detta aldrig kommer att hända på en konsert igen, säger Richard Mithoff, som är advokat för familjen till 14-årige John Hilgert, som miste livet under konserten.

Mithoff beskriver också erbjudandet som "uppriktigt sagt förnedrande och mycket olämpligt i förhållande till omfattningen av den tragedi som har ägt rum."


Philip Corboy representerar familjerna till de 21-åriga vännerna Jacob Jurinek och Franco Patino. Corboy säger att det faktum att Scott till en början tog kontakt via advokater får situationen att framstå som opersonlig och oärlig. Scotts inställning till familjer saknar, enligt Corboy, "någon form av personlig touch".

Rolling Stone kontaktade en representant för Scott, som dock avböjde att kommentera saken.

Tony Buzbee, som är advokat för 21-årige Axel Acostas familj, har uppgett att han fått ett samtal från en lokal advokat, men att han inte ringt tillbaka. Han beskrev situationen som "bullshit" och tillade att om Scott verkligen hade brytt sig om familjerna så skulle han inte ha delat erbjudandet med allmänheten i ett pressmeddelande.


– Låt familjerna sörja och håll käften, så är det. När något sådant här händer finns det inte mycket som någon som Travis Scott kan göra för att lindra smärtan, säger Buzbee och tillägger:

– Vad vi än får från honom kommer vi att få igenom rättssystemet.

Enligt NME har Megan Thee Stallion valt att ställa in sin konsert i hemstaden, som skulle ha ägt rum fredagen den 3 december i Houston, av respekt för alla som drabbats av Astroworld-tragedin.


Artisten har bekräftat avbokningen i ett uttalande till Houston Chronicle, där hon beskriver att Houston fortfarande läker och att samhället behöver tid att sörja.

LÄS OCKSÅ: Nioåring död av skadorna efter konserttragedin i Houston

ANNONCE