Nyhet

Gorillaz ger ut konstbok – med bidrag från Robert Smith och Jack Black

GAFFA.se – allt om musik

I år är det 20 år sedan Damon Albarn och resten av det tecknade bandet Gorillaz släppte sitt självbetitlade debutalbum. Det firar de (bland annat) genom att ge ut en vinylbox, men också med beskedet att de ger ut en konstbok. The Gorillaz Art Book kommer att ges ut i april och kommer att innehålla nya tolkningar av Gorillaz från över 40 artister - inklusive Robert Smith och Jack Black, det skriver Pitchfork.

Skaparen av boken är Jamie Hewlett, som har slagit sig ihop med Z2 Comics och skapat den 288 sidor långa soffbordsboken.

– Gorillaz har alltid samarbetat med musik, men det här är första gången vi har gjort ett konstsamarbete. Jag har verkligen tyckt om att arbeta med så många av mina favoritartister, och resultatet är den här fantastiska boken, säger Jamie Hewlett, citerad av Pitchfork.


Jamie Hewlett, medskapare av Gorillaz med Damon Albarn, har också själv bidragit till konstboken tillsammans med namn som Laurie Vincent från Slave, Craig McCracken som är skaparen av Powerpuffpinglorna, Tara Billinger som är AD bakom Clone High, Adventure Time-konstnären Erik Fountain och Buffy Vampire Slayer-tecknaren Marianna Ignazzi.

Det sker mycket i Gorillaz-lägret kring firandet av 20-årsjubileet. Utöver vinylboxen och konstboken släppte bandet även en EP med tre låtar tidigare i år under titeln Meanwhile EP. De släppte även det audiovisuella projektet Song Machine, och sist men inte minst släppte de Gorillaz Almanac, en bok som dokumenterar gruppens 20-åriga karriär. 

LÄS OCKSÅ: Gorillaz till Sverige

ANNONCE