Nyhet

Damon Albarn kritiserar The Rolling Stones: "Det känns som att de har en skruv lös"

Den brittiske musikern Damon Albarn riktar kritik mot The Rolling Stones, rapporterar NME. Anledningen är deras nya album Hackney Diamonds och musikvideon till låten Angry, som han tycker är sexistisk.

Blur- och The Gorillaz-sångaren Damon Albarn berättar för den franska tidningen Les Inrockuptibles att han tycker att albumtiteln Hackney Diamonds är "rent nonsens" eftersom The Rolling Stones aldrig har gjort något för stadsdelen Hackney.

– Min familj bor i Hackney och Rolling Stones har aldrig gjort något för Hackney. De har aldrig spelat inför publik där eller bidragit med någonting. De har bara dykt upp, säger han till tidningen.

Albarn syftar på när albumet skulle släppas tidigare i höstas. Då bokade The Rolling Stones konsertlokalen Hackney Empire för en livesändning med den amerikanske talkshowvärden Jimmy Fallon, som intervjuade bandet på scenen.


Den brittiske musikern tycker inte heller om musikvideon till singeln Angry där skådespelaren Sydney Sweeney medverkar.

– Jag lyssnade på deras nya låt och tittade på den där hemska videon som visar dem i olika stadier av livet på stora skyltar längs vägkanten. Och den här unga kvinnan som objektifieras, vad är det ens? Det känns som att de har en skruv lös, säger Albarn.


LÄS OCKSÅ: The Rolling Stones släpper nytt album – första sedan 2005

ANNONCE