Nyhet

Nick Cave skickar en julhälsning

GAFFA.se – allt om musik

Varje vecka svarar Nick Cave på frågor från sina fans via hemsidan Red Hand Files. Ofta svarar den australiensiska rockstjärnan på flera frågor samtidigt, eftersom hans svar antar karaktären av eftertänksamma brev om existentiella teman som tro, kärlek, tvivel och hopp.

Nyligen har Cave svarat på frågorna "Har du hopp?", "Är du optimistisk?" och "Vad betyder julen för dig?", och passade då på att skicka en julhälsning till den trogna fanskaran.

– Hopp och optimism kan vara olika, nästan motsatta krafter. Hopp växer ur lidande och är den trotsiga och avvikande gnistan som vägrar slockna, säger Cave och fortsätter:


– Optimism, å andra sidan, kan vara förnekandet av lidande, en rädsla för att hantera mörkret, en brist på medvetenhet, en sorts blindhet för verkligheten. Det finns dock en annan sorts optimism, en sorts radikal optimism. Det är en optimism som har upplevt världens lidande, tror på hoppets oövervinnerliga natur och är i evigt krig mot banal pessimism, cynism och nihilism, säger Cave och avslutar med en julhälsning.

"När vi går mot jul är motivet med Jesusbarnet i vaggan - vad Yeats kallar 'uncontrollable mystery on the bestial floor' - en inkarnation av just det hoppet och den radikala optimismen. Jag vill tacka alla som har stöttat The Red Hand Files genom detta svåra år. Den här veckan har vi samlat ihop de 50 000 frågorna och var och en fyller mig med det hopp och den radikala optimism. Ha en fridfull och välsignad jul, och må alla dina drömmar - dessa punkter av tillfälligt ljus - bli verklighet under det nya året. Vi ses. Med vänlig hälsning, Nick."



LÄS OCKSÅ: Kate Bush skickar en speciell julhälsning till vårdpersonal

ANNONCE