Nyhet

Nicke Andersson om Så Mycket Bättre: "Jag mådde nästan dåligt över hur illa det var"

GAFFA.se – allt om musik

I GAFFAs kommande januarinummer har vi gjort en lång omslagsintervju med Nicke Andersson i The Hellacopters. Här pratar han bland annat om att genom alla år figurera lite vid sidan av mainstream.

– Sedan är jag inte så intresserad av mainstream heller. Jag är mest intresserad av mainstreams pengar, haha. Men jag har ju inte det där heller, det vet jag om, och det är jag ganska bekväm med. Jag ska ju inte vara på TV. När Dregen är med på TV blir det jättebra. När jag är med på TV blir det jättedåligt. 

Men så jäkla dåligt har det väl inte blivit, eller? 


– Nej, men jag är ju aldrig med på TV heller. De skickade in mig i ”morgonsoffan” en gång … Att TV4 hade livemusik varje jävla morgon, det är ju stort! Förutom att de skickade in mig samtidigt som någon älgfärsbiff. Här kommer Nicke, ”gillar du älgfärsbiff, Nicke?”, jag ba: ”öööh?”Jag vill ju göra det jag gör och inte någonting annat. Men jag har alltid haft svårt för det där, när en musikartist måste vara komiker också. Det är helt okej att bara vara musikartist tycker jag. Jag behöver inte vara rolig. Om jag har lite tur så är jag rolig bland mina vänner i turnébussen. Då kan jag säga något spexigt.

Men du var rätt TV-mässig i den gamla dokumentären Så Jävla Metal, när norrmännen från black metal-scenen ville dra igång bråk och du kärnfullt konstaterade: ”men ta livet av er då, gör det”. Då de koketterade så mycket med död och självmord. 

– Ja, men det tyckte man ju då. De sa att vi var ”life metal”, inte death metal, för att vi gillade livet. Jahopp! Men då pratade jag ju om saker jag har lite koll på, men att göra Doobidoo (musikunderhållningsprogram i SVT, reds. anm.), det blir ju inte bra TV. Eller så skulle det bli så jävla dåligt att det blir bra TV. Jag fick ju förfrågan om att vara med i Så Mycket Bättre. Så jag kollade programmet och jag mådde nästan dåligt över hur illa det var. På pappret så läste jag det annorlunda, som att det kunde bli bra TV! Men det slutar ju bara med att alla gullar med varandra. Det är ju inte bra TV. Hade det däremot varit så att någon drar en cover på någon annans låt och personen sen var uppriktig och sa ”vad fan har du gjort med min låt? Så där kan du inte göra”. Det hade varit en annan sak. För det är ju klart att de tänker så. Men det är bara: ”åh, jag är så rörd”. Alla kan inte vara så rörda. Jag tycker bara det är så jävla dålig TV. 


Du kommer aldrig ställa upp i Så Mycket Bättre? 

– Nej!

Men lite TV har det ändå blivit för Nicke och The Hellacopters den senaste tiden. I början av året agerade de husband i SVT:s flaggskeppsprogram På Spåret. Där framträdde de med Johanna Sadonis, Joakim Thåström och Ghost-överhuvudet Papa Emeritus IV


– Innan vi ställde upp i det där var jag tvungen att tänka till. Först tänkte jag ”nej”, sen ”vänta nu”. Jag gillar ju På Spåret, det är bra TV. När jag hade TV så var det bara det jag tittade på. Nu låter det som att det var det enda jag gjorde … Men jag kände att det var en utmaning när man skulle vara husband i tre program. Så vi körde. Det tycker jag var okej.  

Vi kommer också in på det aktuella SVT-programmet Den Svenska Hiphopens Pionjärer. Nicke berättar då att något motsvarande fast för hårdrock har spelats in och att han är med där.

Läs hela intervjun i GAFFAs kommande nummer som är ute 17 december. Samma dag gör The Hellacopters, The Hives med flera Avicii Arena och GAFFA styr med releasefest i samma lokal.


Tidningen finns att hämta gratis på följande platser.

Fixa prenumeration här.

BLOGG: Ska vi prata om galningen med skjutvapen i The Hellacopters-dokumentären?


ANNONCE