Nyhet

Obduktions-rapporterna efter Astroworld-festivalen är klara

GAFFA.se – allt om musik

Det är snart sju veckor sedan som rapparen Travis Scotts spelning på Astroworld Festival gick helt fel och kostade totalt tio personer livet. Efterdyningarna är i full gång och nu är det officiellt konstaterat att alla offer dog av kvävning efter att ha klämts i folkmassan framför scenen.

Åtta dog på plats, medan ytterligare två – en 22-årig kvinna och en 9-årig pojke – dog av sina skador dagarna efter festivalen. I samband med de nya utredningsresultaten har det också officiellt konstaterats att det var tal om en olycka.

Förra veckan gav Travis Scott – som står bakom festivalen och stod på scen när tragedin slog till – sin första intervju efter de tragiska händelserna. Här uttryckte han att han inte varit medveten om vad som pågick medan olyckan utspelade sig bland publiken för hans konsert.


Efter tragedin erbjöd sig Travis Scott att betala begravningskostnaderna för de avlidna – ett erbjudande som dock har avvisats av flera anhöriga. De föredrar att gå till domstol och i skrivande stund pågår flera stämningar mot rapparen.

Det är långt ifrån första gången som stora musikevenemang har resulterat i att människor har klämts till döds. Det var till exempel fallet vid en The Who-konsert 1979, där 11 personer miste livet – och på Roskildefestivalen 2000, där nio personer klämdes till döds under en konsert med Pearl Jam på Orangea scenen.

LÄS OCKSÅ: Travis Scott efter tragedin – "kändes som en vanlig konsert för mig"

ANNONCE