Nyhet

Solen förlänger turné med tre nya datum

GAFFA.se – allt om musik

När det äntligen var dags för den första festivalen sedan pandemin slog till stod Solen på scenen. Nu har de snart avslutat en nästintill utsåld höstturné och än är de inte klara. I februari blir det tre konserter till när bandet kommer till Lund, Göteborg och Stockholm.

I år har Solen släppt album som fick högsta betyg av vår recensent, recensionen i sin helhet kan du läsa här. De har spelat på många bortaplaner men besöker också hemmaplan och Gasklockorna i Gävle den 17 december. 

Efter debuten 2012 har Solen stigit på den svenska indiehimlen. Debutalbumet hyllades och uppföljaren nominerades till Grammis, P3 Guld och Manifestgalan. Även deras tredje album landade en Grammisnominering. Därefter tystnade det från Solen och sedan 2017 har fansen väntat på en återkomst. När det nya albumet Totalmusik släpptes i höstas var det en efterlängtad och hyllad comeback.


Innan Solen har hunnit avsluta sin pågående och nästan helt utsålda höstturné släpps ytterligare tre datum i Lund, Göteborg och Stockholm.

Biljetter släpps imorgon fredag den 10 december kl 10.00 via Livenation.se

Datum:
25 februari – Mejeriet, Lund
26 februari – Pustervik, Göteborg
12 mars – Berns, Stockholm

LÄS OCKSÅ: The Cure gör 2 spelningar i Sverige


ANNONCE