Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Slagkraftig likgiltighet

Indiebandet Svart Ridå bjuder på en ny musikvideo.

Ronneby-bandet Svart Ridå debuterade 2022 med EP:n 18 Minuter Av Ditt Liv. De bildades genom en idé och ett förhållningssätt kring musikskapande där musiken betraktades och hanterades som ett verktyg för att styra och provocera känslorna hos den som lyssnar.

Detta sätt att se på musik, och hur Svart Ridå började skriva ihop, skapade ett slags koncept som utgör grunden för vad bandet är.

I somras släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum, vilket GAFFAs recensent Ieva Kisieliute gav fem av sex stjärnor. Och nu ger de ut en ny musikvideo till en av låtarna på skivan; En Svart Ridå.


"En Svart Ridå är på många sätt en betydelsefull låt då den skrevs innan vi som band ens hade blivit till. Man kan påstå att den på många sätt format det vi är idag och musiken vi gjort sedan dess", säger bandet i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Inte nog med att det var vår första låt, den blev också första delen i en berättelse vårt debutalbum kom att centrera kring."

Låten skildrar en fiktiv person, vars tillvaro blir allt mörkare och känslor allt likgiltigare.


"Samtliga låtar i albumet Svart Ridå berör denna fiktiva karaktär och olika faser i dennes liv. Känslan av att vara fast i en verklighet bortom kontroll. I videon porträtteras denna person och det mörka stadiet i livet som hen befinner sig i, men som senare kommer att ta en vändning tack vare musikens kraft att påverka våra tankar, känslor och handlingar", säger Svart Ridå.

Musikvideon är skapad av bandet och Konrad Welinder. Se den nedan!


 

Fredag den 1 december spelar Svart Ridå som support för Solen på Cirkus i Stockholm, och dagen efter besöker de Viva Sounds i Göteborg.

LÄS OCKSÅ: Intervju med Svart Ridå: ”Om tio år har vi tagit över världen”


ANNONCE