Nyhet

The Cure gör 2 spelningar i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

De har släppt 13 album, sålt över 30 miljoner skivor, vunnit flertalet priser och turnerat världen över. 2019 blev de invalda till Rock And Roll Hall Of Fame och nästa år är de åter Sverigeaktuella. Idag presenteras Cure Tour Euro 22 – en The Cure-turné som bär på två stopp i Sverige.

Våren 1979 släppte The Cure sitt debutalbum Three Imaginary Boys som direkt gav ringar på vattnet. Samtidigt som bandet började att turnera släpptes Boys Don’t Cry och Jumping Someone Else’s Train. Sedan dess har låtar som Just Like Heaven, Lovesong, Close To Me och Friday I’m In Love fått deras fanskara att fortsätta växa över hela världen.

"The Cure var ett av de första alternativa banden som placerades på topplistorna och som fick kommersiell framgång i en era där alternativ rock ännu inte etablerat sig", som bokningsbolaget Live Nation skriver i ett pressmeddelande.

2019 firade bandet sitt 40-årsjubileum och släppte i samband med det ett livealbum som spelades in på Meltdown och Hyde Park 2018.

10 oktober ser du bandet live och direkt inne i Avicii Arena i Stockholm och 13 oktober står Scandinavium i Göteborg på tur. Biljetter släpps på torsdag 9 december klockan 10:00 via LiveNation.se.

Sedan en tid tillbaka har GAFFAs Jim Knutsson grottat ner sig i alla The Cures album och skrivit en Klassikern om varje. Kolla in alla publicerade här.

ANNONCE