Nyhet

Travis Scott efter tragedin – "kändes som en vanlig konsert för mig"

GAFFA.se – allt om musik

I sin första intervju sedan tragedin som skedde den 5 november i år ger Travis Scott detaljer om händelserna under festivalen Astroworld. Som vi tidigare har rapporterat omkom tio personer både under och efter artistens konsert, däribland ett nio år gammalt barn. Travis Scott och festivalens arrangörer ingår nu i en omfattande rättslig stämning.
 
I intervjun med den amerikanske musikjournalisten Charlamagne Tha God får artisten frågan om han hörde de upprepade ropen på hjälp från publiken.
 
– Nej. Jag är den typen av artist som vill avbryta spelningen varje gång jag kan höra något sånt. Man vill se till att fansen får den hjälp de behöver. Varje gång jag kunde se något sånt avbröt jag. Jag avbröt ett par gånger för att se om alla mådde bra. Men jag hörde inget sånt, säger han.
 
Redan under Travis konsert rubricerade polisen i Houston händelserna på festivalen som en massolycka. Artisten fortsatte att uppträda ytterligare 40 minuter efter polisens upplysning och nekar att han fick informationen kommunicerad till sig. I intervjun säger han att han fick veta att showen skulle avslutas efter att gästartisten Drake klivit av scenen, men att han inte fick höra något om anledningen.
 
Vidare påstår han att han hade in-ear-hörlurar, musik, pyroteknik och en ljusshow som kan ha gjort det svårt för honom att skilja mellan människor i fara och en extatisk publik. Han säger även att han inte kände till vad som hade skett förrän efter sin konsert, bara minuter innan myndigheterna i Houston, Texas höll en presskonferens.
 
Travis Scott har tidigare kritiserats för att ha uppmanat biljettlösa fans att bland annat bryta sig in på hans konserter, något som går att se i Netflix-dokumentären Travis Scott: Look Mom I Can Fly. Många menar att beteendet som artisten och hans följare länge har kallat "raging" var en bidragande orsak till årets händelser.
 
– Det jag och mitt team är ute efter är att folk ska lämna med den bästa upplevelsen, idéer, och bara ‘wow’. Jag har länge arbetat för att se till att de här upplevelserna händer i en säker miljö. Vi artister litar på professionella för att se till att alla lämnar i säkerhet. Den här kvällen kändes som en vanlig konsert för mig. Folk var inte där för att skada varandra. De var där för att ha kul och något hemskt hände. Vi måste klura ut vad det var.
 
Avslutningsvis frågar Charlamagne Tha God vem Travis Scott tycker bär ansvaret för tragedin.
 
– Det jag har försökt göra är att gå till botten med vad som hände och hur det gick till. Vi måste ta reda på vad som faktiskt hände här. Familjerna förtjänar att veta det. Jag vill inte tala för tidigt.
 
Hela intervjun går att se nedan:
 
 
ANNONCE