Nyhet

22-åring blir nionde dödsoffret efter Travis Scott-konserten

GAFFA.se – allt om musik

En 22-årig kvinna som deltog i musikfestivalen Astroworld i Houston förra helgen har mist livet. Hon blir alltså det nionde dödsfallet efter festivalen. Det skriver flera amerikanska medier, däribland CNN.

Bharti Shahani dog på onsdagskvällen. Hon hade legat i respirator sedan hon ådrog sig massiva skador under konserten.

De åtta andra offren var mellan 14 och 27 år gamla. Ett tvåsiffrigt antal skadades allvarligt när panik bröt ut under konserten där rapparen Travis Scott uppträdde. Enligt CNN ligger en 9-åring i konstgjord koma efter att ha fått allvarliga skador.

Paniken fick publiken att pressa sig mot scenen, där flera personer trampades ner. Travis Scott är känd för sina energiska liveframträdanden. Det är inte ovanligt att publiken skapar moshpits, där folk medvetet hoppar in i varandra, under hans konserter.


Utredarna försöker för närvarande kartlägga vad som orsakade de kaotiska scenerna. Det kommer, enligt den lokala polischefen att ta veckor, kanske månader. De utreder bland annat anklagelser om att en vakt vid konserten möjligen blev bedövad av en injektion i nacken när han försökte häkta en konsertbesökare.

Samtidigt strömmar det in stämningar från festivalgäster, skriver CNN. Minst 58 civilrättsliga stämningar har lämnats in i Harris County, Texas.

Enligt myndigheter började rapporter om skador bland publiken komma in runt 21.30, men föreställningen fortsatte i cirka 40 minuter till. Travis Scott har erbjudit sig att betala utgifterna i samband med begravningarna av offren som miste livet. Rapstjärnan kommer också att ingå ett samarbete med BetterHelp. Det är ett nätverk av psykiatriker. Därmed erbjuds alla som deltog i Astroworld-festivalen psykologhjälp.


På sociala medier skrev Scott efter olyckan att han var förkrossad. Även Drake, som gästade konserten, skrev på Instagram att hans hjärta var krossat.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av champagnepapi (@champagnepapi)



LÄS OCKSÅ: Travis Scott kommer att täcka begravningskostnader för konsertoffer


ANNONCE