Nyhet

Berättelsen om hur girl power förändrade världen

GAFFA.se – allt om musik

Berättelsen om den mest framgångsrika kvinnliga musikgruppen i historien visas nu i en dokumentär i tre delar i SVT och SVT Play. Om fem kvinnor som erövrade världen under mantrat girl power. Men det är också en mörk historia om pengar, kvinnohat och en kändiskultur som till slut kom att splittra gruppen Spice Girls.

1997 sjunger hela planeten på deras låtar och Spice Girls är ett världsfenomen. De har inkasserat listettor i över 35 länder och deras karaktärer har nått ikonstatus.

 

Framgången och det intensiva schemat tär på gruppen. För att få till en förändring väljer man att sparka sin manager men trots det väljer Ginger Spice (Geri Halliwell) att lämna Spice Girls. Hon blir den första att testa på en solokarriär medan de resterande medlemmarna fortsätter. Men att försöka leva ett vanligt liv mitt i den mediahysteri som omgärdar gruppen är svårt, vilket blir allt tydligare när Posh Spice (Victoria Beckham) och Mel B (Melanie Brown) offentliggör att de är gravida.

Millenniet går mot sitt slut och medlemmarna i Spice Girls har startat solokarriärer och familjer. Den galna perioden efter deras genombrott är förbi men fansen längtar efter en återförening, vilket de till sist får. Men vad är egentligen arvet efter världens största kvinnliga popgrupp 25 år senare? Och vad kom begreppet girl power att betyda?

Detta undersöker musikdokumentären Spice Girls - När Girl Power Förändrade Världen i tre delar som du kan se i sin helhet på SVT Play.

LÄS OCKSÅ: 11-åriga Nandi Bushell i trumduell med Queens Roger Taylor

ANNONCE