Nyhet

Festival med ett tiotal nya akter – som aldrig spelat i Sverige tidigare

GAFFA.se – allt om musik

Med ett tiotal nya akter – som aldrig spelat i Sverige tidigare – intensifieras hösten under tre novemberkvällar när Clandestino Festival återigen styr upp med konserter i Göteborg.

Under de senaste åren har den elektroniska dansmusikens hotspots i Afrika fått ta mer plats runt om i världen. Angolansk kudurotechno, sydafrikansk gqom och tanzanisk singeli är bara några exempel på en våg stilar som alla delar en gränslös uppfinningsrikedom och inte sällan smattrar på i vansinniga tempon norr om 200 bpm. En katalysator i sammanhanget är skivbolaget och festivalen Nyege Nyege från Kampala i Uganda. Menzi (från Durban), Turkana (från Nairobi), DJ Diaki (från Bamako) och Authentically Plastic (från Kampala) som alla gör Oceanen i Göteborg 4 november.

Minifestival

Två dagar senare, 6 november, presenterar de Kiko Dinuccis experimentbossa och tuaregrock signerade Etran de l'Aïr på Folkteatern i Göteborg. Samma lördagkväll får den slutsålda spelningen på SkeppetGBG (Sjömanskyrkan) med Altin Gün support av Kanot, King L Man aka D Wattriot och Italo Bitches. Den sistnämnda akten släpper dessutom sin nya singel Dickolas Cage på fredag den 5 november.

Sedan är det dags för en taraabkonsert med Siti Muharam från Zanzibar som delar scen med Lea Bertucci från New York på Oceanen den 17 november innan hon gör en konsert på Fasching i Stockholm 18 November.

För alla som inte kan vänta till dess har de en ny podd ute med TootArd som spelade på festivalen i augusti. 



Den 11 december hålls även en experimentell kväll på Göteborgs Stadsteater med hiphopartisten Jaqe och skivsamlarfenomenet DJ Marcelle på scen. Dessutom presenteras Ljuset Skulle Gå Upp Långsamt Över Mördaren, en nyskriven monolog av Aleksander Motturi i en ännu icke iscensatt läsning av Ibrahim Faal.

För mer information: https://clandestinofestival.org/2021 

LÄS OCKSÅ: Ikoniskt progrockband återförenat – släpper ny musik efter 12 år

ANNONCE