Nyhet

Fler storheter bokade till Gröna Lund

GAFFA.se – allt om musik

Idag presenterar Gröna Lund i Stockholm ytterligare tre band som kommer att uppträda på deras scen under 2022. Social Distortion 9 juni, Saxon 12 augusti och Norlie & KKV 9 september.

Social Distortion - 9 juni 

Det här punkbandet har stått på sig i över 40 år, i vått och torrt, enligt egna regler. Rytmsektionens hårda rockabilly- och punksound korsas med frontmannen Mike Ness melodiska texter som rör kärlek, sorg och livets läxor. Bandets musik för tankarna till storheter som Sex Pistols, The Clash och Johnny Cash och bandet har i sin tur influerat akter som Blink-182, Green Day och Pearl Jam. Detta blir bandets allra första spelning i nöjesparken.

Saxon - 12 augusti

Saxon räknas som ett av de mest klassiska metalbanden och har inspirerat och influerat band som Metallica, Mötley Crüe och Skid Row. Trots att de hållit på sedan slutet av 1970-talet ligger de inte på latsidan. De har släppt hela 22 album sedan starten och deras senaste album Thunderbolt kom 2018. 2020 skulle de firat 40 år som band genom att ge sig ut på en jubileumsturné, men pandemin kom emellan. Även detta band gör sin första spelning någonsin i nöjesparken.

Norlie & KKV - 9 september

Duon Norlie (Sonny Fahlberg) & KKV (Kim Vadenhag) slog igenom för snart tio år sedan med bland annat låtarna När Jag Går Ner, Tröjan Du Hatar och Där Jag Hänger Min Hatt. Sedan dess har de fortsatt att leverera hits. De har nominerats till otaliga priser och har stått på de största scenerna. Deras personliga texter blandat med starka refränger har genererat över 300 miljoner streams och de har spelat på Gröna Lund tre gånger tidigare. 

Följande konserter är hittills bokade för 2022:

Greta Van Fleet – 5 juni 
Social Distortion – 9 juni 
Korn – 15 juni 
Pixies – 28 juli 
Tom Jones – 3 augusti
Saxon – 12 augusti 
Melissa Horn – 24 augusti 
Norlie & KKV – 9 september 

LÄS OCKSÅ: Gröna Lund bokar storheter

ANNONCE