Nyhet

THUNDERFIELD 2024: Ny festival till i Jönköping i sommar

I slutet av maj slår den nya festivalen Thunderfield upp sina portar på de gröna ytorna på Elmia i Jönköping. Några artister som redan är klara är Veronica Maggio, Norlie & KKV och Roc Boyz.

Elmia jobbar för att skapa mötesplatser på de gröna ytor som omsluter anläggningen. Det var i kontakt med arrangören One Wknd Only Productions som en dörr öppnades och nu är samarbetet i gång för att skapa förutsättningar för den nya festivalen Thunderfield i Jönköping nästa sommar.

– Vi tror att det finns en längtan efter en musikfestival i Jönköping och ett intresse av de gröna ytor vi har att erbjuda för att de tar en stor publik. Därför är vi glada över att välkomna besökare till en musikfestival på våra fält – med himlen och Vättern som ridå. Det här är ett naturligt steg för oss att ta som gör att vi sätter Elmia och Jönköping på kartan i musikfestivalsammanhang, säger Agne Bengtsson, VD på Elmia.

Arrangören One Wknd Only Productions har tidigare jobbat med musikfestivalen OneWkndOnly som hölls i Karlshamn i somras och nu expanderar de alltså till Jönköping under namnet Thunderfield – och skapar en tvådagars musikfestival på Elmiafälten 31 maj – 1 juni 2024. De gör festivalen tillsammans med musikagenturen Snowman Agency som ansvarar för marknadsföring och artistbokningar. De har tidigare bland annat varit delaktiga i att producera Lisebergs koncept Klubb Karusell.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan stoltsera med en festival i den här kalibern i Jönköping! Att en erfaren festivalarrangör väljer att lägga en av sina festivaler i Jönköping visar vilken potential som finns och inte minst det stora upptagningsområdet för besökare med vårt geografiska läge. Jag vet att startfältet framför allt kommer att dra publik i åldrarna 18–30 år och att festivalen äger rum i maj månad ger studenterna ett perfekt tillfälle att fira in sommarlovet på, säger Caroline Törnblad, chef för möten och evenemang på Destination Jönköping.


Tillsammans med Veronica Maggio, Norlie & KKV och Roc Boyz kommer ett tiotal artister stå på scenen.

– Det har varit ett mycket stort intresse bland artister och bokare för Thunderfield när vi presenterat festivalen och platsen. Det är tydligt att Jönköping är en stad som väcker nyfikenhet i branschen. Vi bokar in de sista artisterna just nu och vilka de är släpper vi löpande under nästa år, säger Mirza Sisic, medgrundare på Snowman Agency.

Utöver alla konserter blir hela området ett riktigt festivalområde med aktiviteter och mat.


– Det är så coolt att vi kan ta ett succékoncept från Blekinge och göra det i vackra Småland - vi är otroligt tacksamma för det mottagande vi fått från Jönköping som destination och Elmia som spelplats, säger Ola Söderdahl, på One Wknd Only Productions.

LÄS OCKSÅ: Idag drar Musikhjälpen 2023 igång – se dagens schema här

ANNONCE