Nyhet

Gröna Lund bokar storheter

GAFFA.se – allt om musik

Gröna Lund i Stockholm kommer att arrangera 50 konserter sommaren 2022. Och de inleder med både internationella legendarer och en svensk favorit. Pixies, Tom Jones och och Melissa Horn kommer alla att dela samma scen fast under olika datum.

Pixies - 28 juli 2022

Inbitna fans av alternativ rock har respekt för Black Francis och hans bandmedlemmar för deras bidrag till musikgenren. När de bildades i mitten av 80-talet var det nog ingen som kunde ana att de nu, nästan 40 år senare, skulle räknas som ett av det sena 1900-talets allra viktigaste akter. Men så är det. Bandet inspirerade så skilda akter som Nirvana, Blur, Weezer och Radiohead. De var klara för Grönan redan 2020, men pandemin satte stopp. Den 28 juli 2022 tar de revansch.

Tom Jones - 3 augusti 2022

Med över 100 miljoner sålda album världen över och hits som It’s Not Unusual och Sex Bomb behöver Tom Jones ingen närmare presentation. Han är en legendar som inte bara förlitar sig på tidigare framgångar, han fortsätter köra på. I juni 2020 fyllde han 80 år och var samtidigt i full gång med att spela in sitt 41:e studioalbum Surrounded By Time som släpptes i april i år. 

Melissa Horn - 24 augusti 2022

Melissa Horn är en av Sveriges stora artister. Hennes direkta och personliga texter på svenska har berört i över ett decennium och hennes album har toppat listorna både i Sverige och Norge samt belönats med flertal Grammisnomineringar. Det senaste albumet Konstgjord Andning kom hösten 2019 och hon är nu aktuell i tv-programmet Så Mycket Bättre. Nedan kan du höra hennes tolkning av Cherries Lämna Honom.Sedan tidigare är även Greta Van Fleet (5 juni) och Korn (15 juni) bokade till Gröna Lund i sommar.

LÄS OCKSÅ: Annika Norlin får Karin Boye-priset 2021

ANNONCE