Nyhet

Justin Bieber går i ABBA:s fotspår

GAFFA.se – allt om musik

Justin Bieber har precis meddelat att han ger en virtuell spelning där han kommer att uppträda som en digital avatar, i likhet med det ABBA sedan tidigare har presenterat i konsertväg.

Det hela äger rum natten till 19 november och under titeln Justin Bieber - An Interactive Virtual Experience kommer popstjärnan att framföra låtar från sitt senaste album, Justice, från i år. Det skriver NME.

Justin Bieber kommer alltså att ge en konsert i form av en slags avatar, och inte själv i kött och blod. Detta görs i samarbete med företaget Wave som med sin teknik förvandlar sångaren till en digitalt levande bild i form av avataren som sedan sjunger och dansar live.

– Det banbrytande samarbetet kommer att ge fansen en futuristisk inblick i metaversen som smälter samman spel, motion-capture och liveframträdande till en immersiv interaktiv upplevelse, beskrivs showen i ett pressmeddelande citerat i NME.

Om showen har Justin Bieber själv sagt följande:

– Jag är ett stort fan av Wave (företaget, reds. anm.) och älskar plattformen som ger mig ett nytt sätt att engagera mig med mina fans. Jag är glad över att använda den här tekniken för att föra samman människor och få kontakt med fans från hela världen. Jag kan inte vänta på att de ska kolla in den här interaktiva showen.

Justin Bieber - An Interactive Virtual Experience har premiär 19 november klockan 03.00 svensk tid på wave.watch och YouTube. Showen är gratis att se, men registrering krävs här. Om det inte passar bra klockan 03.00 på natten kommer programmet att återsändas 21 november klockan 21.00.

Värm upp för en virtuell konsert med låten Ghost från Justice nedan:LÄS OCKSÅ: Se Billie Eilish sjunga duett i Sesame Street

ANNONCE