Nyhet

Marilyn Manson anklagas för att ha låst in kvinnor i "stygga flickors rum"

GAFFA.se – allt om musik

Marilyn Manson anklagas för att ha låst in kvinnor i vad som han ska ha kallat för "stygga flickors rum". Ett litet, ljudisolerat glasrum. Detta enligt Rolling Stone.

Detta är inte den första anklagelsen mot honom på sistone. Det finns för närvarande flertalet stämningar mot honom som gäller ungefär samma sak. En före detta assistent stämde Manson i maj för sexuella övergrepp och trakasserier. Dessutom har skådespelerskan Esmé Bianco, modellen Ashley Morgan Smithline och ex-flickvännen Evan Rachel Wood alla anklagat Manson för liknande övergrepp.

Nu talar ännu fler i hans närhet ut när tidningen Rolling Stone har gjort en utredning baserad på domstolshandlingar och mer än 55 nya intervjuer.

En av anklagelserna är att han ska ha byggt om en liten musikstudio i sitt hem till en trång isoleringscell. Detta förs fram av tidigare medarbetare såväl som ex-flickvänner. I denna ska han enligt uppgifter ha placerat sina tidigare flickvänner i timtal när de enligt honom bröt mot reglerna. Deras straff skulle då avtjänas i "bad girls' room".

– Om någon är stygg kan jag låsa in dem i den och det är ljudisolerat, sa Marilyn Manson själv i en intervju 2012 enligt magasinet citerat av Expressen.

En tidigare medarbetare bekräftar i sin version att cellen fanns men att han aldrig har sett någon inlåst i den.

Ashley Morgan Smithline är en av kvinnorna som har stämt artisten för olaga frihetsberövande och sexuella övergrepp och hon säger i intervjun att hon blev inlåst flertalet gånger i cellen i timtal.

– Han fick det att låta så coolt. Sen fick han det att låta väldigt mycket som ett straff. Även om jag skrek så kunde ingen höra mig. Först kämpar du och han njuter av kampen. Jag lärde mig att inte kämpa eftersom det gav honom vad han ville ha. Jag försvann någon annanstans inne i huvudet.

Marilyn Manson har själv förnekat alla anklagelser och hittills har en domare avvisat en av stämningsansökningarna mot honom. I denna sa den anonyma kvinnan att artisten våldtog henne och hotade att döda henne.

LÄS OCKSÅ: Sångerskan ber om ursäkt – kissade på man i publiken


ANNONCE