Nyhet

Nioåring död av skadorna efter konserttragedin i Houston

GAFFA.se – allt om musik

Ezra Blount satt på sin pappas axlar på den omtalade Travis Scott-konserten, men föll till marken när hans pappa svimmade.

En nio-årig pojke som har legat i koma sedan han skadades på en musikfestival i Houston, Texas förra helgen har nu avlidit. Pojken med namnet Ezra Blount dog i söndags uppger hans familj till den amerikanska nyhetsstationen ABC13.

Totalt har nu tio personer mist livet till följd av händelsen på Astroworld-festivalen 5 november. Åtta dog på plats, medan det nionde offret, en 22-årig kvinna, dog av sina skador i onsdags. 


De övriga nio offren var mellan 14 och 27 år gamla.

Dödsolyckan inträffade när panik utbröt under en konsert med rapparen Travis Scott (bilden), som också ligger bakom festivalen.

Ezra Blounts pappa, Treston Blount, har tidigare berättat för ABC13 att hans son var ett stort fan av Travis Scott.


– Han såg fram emot det så mycket. Han kunde inte vänta med att gå, har hans pappa tidigare sagt.

Ezra Blount satt i början av konserten på sin pappas axlar. Platsen de då valde ska enligt egen utsago ha varit lite tystare och lugnare. Men så fort Travis Scott gick upp på scenen började folk trycka på bakifrån.

Treston Blount förlorade medvetandet och sonen föll till marken där han trampades på av andra konsertbesökare.


När Treston Blount återfick medvetandet kunde han inte hitta sin son. Han kontaktades senare av polisen som uppgav att den nioårige pojken hade tagits in på sjukhus med skador på inre organ.

Utredarna försöker för närvarande kartlägga vad som orsakade de kaotiska scenerna. Det kommer, enligt den lokala polischefen, "ta veckor, kanske månader", skriver CNN.

Samtidigt strömmar det in stämningsansökan från festivalgäster.


Travis Scott har erbjudit sig att betala utgifterna i samband med begravningarna av offren som miste livet.

/ Ritzau /

LÄS OCKSÅ: Märkbart rörd Robyn tar emot hederspris – se tacktalet


ANNONCE