Nyhet

Outkast-medlemmen Big Boi bekräftar låt med Kate Bush

GAFFA.se – allt om musik

Rapparen och producenten Big Boi har precis bekräftat att han har spelat in en låt med Kate Bush. Han kallar det till och med för en monsterhit. Allt detta berättar han i Faders podcast Uncovered med Mark Ronson.När denna låt kommer att släppas är inte känt, eftersom Outkast-medlemmen Big Boi också säger att den kommer att släppas "när folk förtjänar det". Det skriver NME.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse och folk kommer att fucking älska det. Det är fucking otroligt, säger han i podcasten om samarbetet och resultatet av det.

Big Boi, vars riktiga namn är Antwan André Patton, säger i podcasten att embryot till detta samarbete började 2014, när Patton träffade Kate Bush i England under en turné med Outkast. Det året spelade Bush flera konserter på Hammersmith Apollo i London, hennes första på 35 år, och här fick Patton möjligheten att träffa stjärnan.

– Jag fick biljetter, jag och min fru, och vi gick in för att se hennes show. Jag blir inbjuden backstage, vi dricker lite vin och pratar. Och hennes son är där, han är ungefär i samma ålder som mina barn, vilket är fett. Hon signerar ett album åt mig och ger mig sitt nummer, säger rapparen i podcasten.

Han berättar att när han kom till England igen året därpå så tog han kontakt med Kate Bush. De träffades sedan på en liten pub, där de åt middag och pratade om att samarbeta på en låt.

– Hennes son skulle börja gå på college och hon sa bara: 'Okej, jag ska försöka hitta på något när jag får igång min studio igen.' Så min manager, som den riktigt bra manager han är, kontaktade hennes manager för några år sedan och sa: 'Hey, vi måste få det här att hända.' Jag råkade ha den perfekta låten, som är jävla fenomenal, och jag skickade den till henne. Den hade orden, och hon var bara tvungen att sjunga orden. Och sedan skrev jag min vers, och min pojke Go Dreamer skrev hennes del och hooken. Och det är otroligt. Det är otroligt, säger Big Boi i podcasten.

Antwan André Patton har tidigare uppgett att han varit ett fan av Kate Bush sedan han var barn. Redan 2011 avslöjade han sin önskan att arbeta med stjärnan i en artikel i NME. Året efter teasade han på sin Twitter att det kunde vara ett samarbete på väg. Han gjorde samma sak 2020, enligt NME.

LÄS OCKSÅ: ABBA ger ut jullåt

ANNONCE