Nyhet

Paul McCartney rockade med Foo Fighters under stjärnspäckad ceremoni

GAFFA.se – allt om musik

Varje år tas nya medlemmar in i den prestigefyllda Rock & Roll Hall Of Fame. Det brukar firas med en storskalig ceremoni med tal och ofta överraskande samarbeten på scen.

Förra året, på grund av covid-19, fick vi nöja oss med ett virtuellt evenemang, helt utan liveframträdanden. Men i helgen var den traditionella festen tillbaka – med gäster som Dave Chappelle, Eminem och Jennifer Lopez, förutom liveframträdanden av Taylor Swift, LL Cool J, Jennifer Hudson, Christina Aguilera, The Go-Go's och inte minst Paul McCartney och Foo Fighters.

– Rock 'n' roll är en magisk sak som innehåller så många element. Som alla människor vi hörde ikväll. Det är helt enkelt otroligt. Jag känner mig superprivilegierad som är här, sa The Beatles-legendaren från scenen på Clevelands Rocket Mortgage Fieldhouse, skriver amerikanska Rolling Stone.

Bland årets nya medlemmar i hedersklubben finns låtskrivarlegenden Carole King, som gjorde sitt avtryck i musikhistorien med inte minst albumet Tapestry från 1971. Här hittar man klassiker som You've Got A Friend, You Make Me Feel Like (A Natural Woman) och Will You Love Me Tomorrow. Den sistnämnda levererades i en uppdaterad syntpopversion av Taylor Swift under ceremonin, varefter King själv gick upp på scen för att hålla ett tacktal.

– Jag hör det hela tiden, så jag måste lära mig att äga det - att dagens kvinnliga sångerskor och låtskrivare står på mina axlar. Men låt oss inte glömma att de också står på axlarna av den första kvinnan som kom in i Rock & Roll Hall Of Fame - må hon vila i frid - Mrs. Aretha Franklin", sa King bland annat.

Hon passade även på att skicka hälsningar till kollegor som Lou Adler, Gerry Goffin och James Taylor.

Bland de andra nyintagna medlemmarna fanns Tina Turner. Den 81-åriga legenden var inte närvarande utan hyllades med ett tal av skådespelerskan Angela Bassett, som spelade en ung Turner i filmen What's Love Got To Do With It från 1993. Foo Fighters fick också en plats i rockens heliga salar vid helgens ceremoni.

De välkomnades med ett tal av Paul McCartney, innan kvällen kulminerade med både Foo Fighters och McCartney på scen i en rockig tolkning av den gamla Beatlesfavoriten Get Back.LÄS OCKSÅ: 2 döda och en allvarligt skadad i konsertlokal i Uppsala – "alla befinner sig i chock"