Nyhet

Svensk festival ställer in – bara dagar innan start

GAFFA.se – allt om musik

Tanken var att Summerbursts systerfestival Lights skulle inta Avicii Arena i helgen.

Lördagen den 27 november var datumet då vinterfestivalen skulle komma tillbaka. På scen skulle det samlas några av de största namnen inom EDM för att tillsammans stilla publikens danssug, som har växt under pandemin.

Artister som AlessoArmin Van BuurenAfrojackRebecca & FionaBecky Hill, Riton, Caroline Roxy samt Goodboys var bokade, men nu går festivalledningen ut med att festivalen är inställd, enligt Aftonbladet.

Medan biljettköparna rasar så kommer inte heller någon förklaring varför det ställs in.

"Tyvärr måste vi meddela att Lights 2021 inte kommer kunna genomföras som planerat", står det i mailet som har skickats ut i samband med att biljetterna ska återlösas automatiskt.

Enligt en källa till Aftonbladet ska förklaringen vara att det inte har sålts tillräckligt med biljetter. Och tidningen kontaktade också festivalgeneralen Anders Boström på Live Nation som står som arrangör.

– Det finns en mängd olika faktorer som vi tittar på när vi ska genomföra en festival. Vi informerar alltid våra biljettköpare i första hand. Det har vi även gjort i detta fall och självklart får alla som köpt biljetter tillbaka pengarna automatiskt. Precis som vi tidigare har sagt så är det absolut viktigaste för oss att kunna leverera den bästa festivalupplevelsen. Vi har jobbat hårt för att lyckats med det men tyvärr finns inte de möjligheterna, svarar Anders Boström i ett mejl till Aftonbladet.

Lights såg för första gången dagens ljus redan 2013. Då besökte 18 500 personer Tele 2 Arena. När systerfestivalen Summerburst tvingats till ett två år långt uppehåll var nu tanken att Lights Festival skulle komma tillbaka efter fyra års dvala. Men evenemanget är alltså nu inställt.

LÄS OCKSÅ: En av världens största popstjärnor just nu kommer till Sverige

ANNONCE