Nyhet

Travis Scott förkrossad över dödsolyckan – konsertbesökare stämmer honom

GAFFA.se – allt om musik

Rapparen Travis Scott är förkrossad över dödsolyckan på sin konsert under fredagskvällen i Houston, USA, där åtta personer miste livet. Han kommer att stötta offrens familjer i deras sorg, skriver han i ett inlägg på Twitter.

– Jag är helt förkrossad över det som hände i natt. Mina böner går till familjerna och alla de som drabbades av det som hände på Astroworld-festivalen, skriver han.

Åtta personer dog och 23 fördes till sjukhus efter att folkmassan hade klämts ihop framför scenen under Travis Scotts konsert.


Houstons brandchef förklarar att publiken klämdes framför scenen och att det utlöste panik bland åskådarna.

– Det började göra ont, människor föll och blev medvetslösa, och det orsakade ytterligare panik, säger brandchefen till NBC News.

Omkring 300 personer togs om hand av hälsopersonal på platsen i fredags, enligt NBC News. 23 fördes till sjukhus, varav 11 fick hjärtstopp.


Travis Scott kommer själv från Houston och är bland annat känd för att ha varit tillsammans med realitystjärnan Kylie Jenner. Han är också medarrangör av festivalen.

Enligt The Houston Chronicle kände han sig tvungen att stoppa sitt framträdande flera gånger under konserten eftersom han kunde se åskådare i nöd.

– Våra hjärtan är hos familjen Astroworld i kväll. Speciellt de vi har förlorat, och deras nära och kära, har Astroworld Festival skrivit på sin Facebooksida.


Både Travis Scott och gästande Drake har stämts av en av konsertgästerna som skadades under konserten.

Det är den 23-årige Kristian Paredes som ligger bakom stämningen. Han skadades allvarligt under evenemanget, som var ödesdigert för ett antal festivalgäster.

Stämningen bekräftades i söndags kväll av advokatbyrån Thomas J. Henry Law på Twitter.


 – Thomas J. Henry Law har lämnat in en av de första stämningarna i fallet med tragedin på Travis Scotts spelning på Astroworld-festivalen, står det.

I samma veva uppmanar advokatbyrån konsertgäster som skadats under evenemanget att ta kontakt.

Anledningen till stämningsansökan mot de två rapparna, som är bland världens populäraste, är att de med sitt beteende på scen ska ha bidragit till och uppmuntrat det kaos som utspelade sig och som slutade med att kosta åtta konsertbesökare livet.


Travis Scott är bland annat känd för sina energiska liveframträdanden och det är inte ovanligt att publiken gör så kallade moshpits, där folk hoppar in i varandra, till hans konserter.

Enligt stämningsansökan ska Drake ha känt till Travis Scotts våldsamma beteende på scenen.

– När Drake kom upp på scen med Travis Scott hjälpte han till att hetsa upp publiken, trots att han var bekant med Travis Scotts tidigare beteende, står det i stämningsansökan.


Kristian Paredes berättar att han under konserten plötsligt kände ett tryck upp mot scenen.

– Publiken blev kaotisk.

– Flera tiggde och bad Live Nation Entertainments (konsertarrangören, reds. anm.) ordningsvakter om hjälp, men de ignorerades, säger han.


Mer än 50 000 personer deltog i den två dagar långa musikfestivalen i Texas största stad, Houston. Efter olyckan har resten av festivalen ställts in.

LÄS OCKSÅ: Minst åtta personer miste livet under festivalkonsert

ANNONCE