Nyhet

Travis Scott kommer att täcka begravningskostnader för konsertoffer

GAFFA.se – allt om musik

Travis Scott kommer att erbjuda sig att betala utgifterna i samband med begravningarna av de offer som miste livet under en konsert med rapparen på fredagskvällen. Det informerar källor nära artisten till det amerikanska mediet TMZ.

Rapparen kommer också att ingå ett samarbete med BetterHelp. Det är ett nätverk av mentalvårdspersonal, skriver TMZ. Här kommer alla som deltog i Astroworld-festivalen, där konserten ägde rum, att erbjudas psykologhjälp.

Konserten genomfördes i staden Houston, som ligger i den amerikanska delstaten Texas. Åtta personer dog och 25 fördes till sjukhus efter att publiken hade klämts ihop framför scenen under konserten. Cirka 300 personer fick vård på plats för lindriga skador.


Brandchefen i Houston har tidigare förklarat för NBC News att publiken var klämd framför scenen och att det utlöste panik bland åskådarna. Rapparen stoppade konserten flera gånger på grund av det massiva trycket bland publiken.

Källor säger till tidskriften Variety att Travis Scott också kommer att se till att alla som deltog på festivalen får tillbaka sina pengar. Källorna tillägger att Travis Scott är för upprörd för att spela på en festival den kommande helgen i den amerikanska staden Las Vegas, som annars ursprungligen var planerad.

De åtta offren för konserten i Houston varierade i ålder från 14 till 27 år. Det har stadens borgmästare, Sylvester Turner, tidigare uppgett, enligt nyhetsbyrån Reuters.


Polisen utreder bland annat anklagelser om att en vakt vid konserten möjligen blev bedövad med en injektion i nacken när han försökte häkta en konsertbesökare. Det uppgav tidigare polischef Troy Finner, enligt BBC.

Räddningspersonal har också tidigare berättat för reportrar att det fanns flera doser av Narcan som cirkulerade på platsen. Detta läkemedel används om personer har tagit en överdos av opioider.

Mer än 50 000 personer deltog i vad som var planerat att bli en två dagar lång musikfestival i Texas största stad. Efter olyckan ställdes resten av festivalen in.

LÄS OCKSÅ: Travis Scott förkrossad över dödsolyckan – konsertbesökare stämmer honom


ANNONCE