Nyhet

Dave Grohls svidande diss mot Nevermind-modellen

GAFFA.se – allt om musik

På omslaget till Nirvanas album Nevermind från 1991 ser du en naken bebis simmandes efter en dollar på en fiskekrok. Det var Spencer Elden som fick agera modell till omslaget och nu har han stämt bandet, fotografen Kirk Weddle och skivbolaget för sexuellt utnyttjande av barn som vi tidigare har rapporterat om.

Spencer säger att han under hela sitt liv har haft ett extremt känslomässigt lidande på grund av omslaget, vilket också har uttryckt sig fysiskt och att han inte har kunnat utvecklas på ett normalt sätt. Han har därför inte kunnat göra utbildningsframsteg, vilket resulterat i att han har haft ekonomiska förluster både i form av utebliven lön men även för att han har behövt betala för medicinsk och psykologisk hjälp. Han har inte heller kunnat njuta av livet, allt enligt stämningsansökan. Detta skrev Pitchfork.

Nu svarar Nirvanas gamla trummis och numera frontmannen i Foo Fighters, Dave Grohl, på stämningsansökan i en intervju med Vulture.

– Han har en Nevermind-tatuering, det har inte jag, säger Dave Grohl.

Hans advokater har antagligen gett honom rådet att inte prata om händelsen i media än.

– Jag vet inte om jag kan prata om det eftersom jag inte har spenderat för mycket tid på att tänka på det. Jag känner på samma sätt som de flesta gör, att jag inte håller med honom. Det är allt jag kommer att säga, utvecklar Grohl sina tankar om stämningsansökan.

Spencer har ändrat åsikt om sitt deltagande på skivomslaget under åren, först tatuerade han stolt in "Nevermind" på bröstet och har dessutom vid flera tillfällen tidigare återskapat omslaget i olika skepnader. Men i senare intervjuer har han börjat bli upprörd över sitt deltagande där han anser att han och hans föräldrar inte har medgivit sitt samtycke till bilden, vilket nu har mynnat ut i en stämningsansökan.

Frontmannen i Nirvana, Kurt Cobain, har tidigare uttalat sig om skivomslaget när skivbolaget ville censurera bebisens penis. Kurt sa då att han bara skulle gå med på detta om klistermärket som skulle täcka penisen innehöll texten "Om du blir upprörd av detta måste du vara en pedofil i smyg."

LÄS OCKSÅ: Personen på Nevermind-omslaget stämmer Nirvana för barnpornografi

ANNONCE