Nyhet

David Bowies försvunna album Toy blir nu officiellt utgivet

GAFFA.se – allt om musik

David Bowies album Toy som "försvann", har nu äntligen fått ett officiellt utgivningsdatum. Albumet spelades in 2001, läckte ut online 2011 och innehåller alternativa versioner av några av Bowies tidigaste låtar. Albumet var tänkt att släppas som uppföljaren till albumet Hours 1999, men hans dåvarande skivbolag Virgin la albumet på hyllan.

Toy kommer att släppas officiellt den 7 januari. Dagen innan David Bowie skulle ha fyllt 75 år. Nyheten om Toy kommer tillsammans med släppet av David Bowies 5th Brilliant Adventure (1992-2001) - en samlingsbox som samlar legendens utgåvor från den senare delen av hans karriär.

Toy spelades in efter David Bowies uppträdande på Glastonbury Festival 2000. Bowie gick in i studion med sitt band, bestående av Mark Plati, Sterling Campbell, Gail Ann Dorsey, Earl Slick, Mike Garson, Holly Palmer och Emm Gryner, och spelade in nya tolkningar av låtar som han först spelade in under perioden 1964 till 1971.

– Toy är som ett ögonblick fångat i tiden, i ett ljus av glädje, eld och energi. Det är ljudet av människor som glädjs åt att spela musik. David återbesökte och utvärderade sitt arbete från årtionden genom prismor av erfarenhet och friskt perspektiv - en parallell som inte har gått förlorad på mig nu när jag återbesöker det igen tjugo år senare. Då och då brukade han säga 'Mark, this is our album'. Jag tror att det var för att han visste att jag var så djupt inne i skyttegravarna med honom på den resan. Jag är glad att äntligen kunna säga att det nu tillhör oss alla, säger Bowies medproducent Mark Plati om albumet som borde ha släppts för 20 år sedan.

Toy kommer att innehålla följande spår när skivan kommer ut i januari:

I Dig Everything 
You've Got A Habit Of Leaving 
The London Boys 
Karma Man 
Conversation Piece 
Shadow Man 
Let Me Sleep Beside You 
Hole In The Ground 
Baby Loves That Way 
Can't Help Thinking About Me 
Silly Boy Blue 
Toy (Your Turn To Drive) 

LÄS OCKSÅ: Dave Grohl vill spela med ABBA – "Jag grät som en bebis"

ANNONCE