Nyhet

Dessa tävlar i På spåret 2021 – bland annat två välkända artister

GAFFA.se – allt om musik

Nu är det klart vilka som tävlar i den 32:a upplagan av tv-programmet På Spåret, som har premiär 26 november i SVT. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson gör debut, liksom Ina Lundström och Hanna Hellquist. Dessutom kommer ett antal laddade återvändare ta plats i studion för att slåss om På Spåret-statyetten.

I år införs ett nytt moment i programmet som kallas Närmast Vinner. De tävlande ska försöka pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta, och det laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng. I programmet tävlar som vanligt två lag mot varandra, ett lag i Första Klass och ett lag i Dressinen. Tre tävlingsgrupper med tre lag i vardera möts för att ta sig till slutspel.

– Jag kan i princip garantera en spännande och rolig säsong med otroligt färgstarka och kunniga tävlande som bjuder både på imponerande kunskap och på sig själva, säger programledaren Kristian Luuk i ett pressmeddelande.


Grupp 1:

Nykomlingar: Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson

Kristallen-vinnaren Carina Bergfeldt är programledare, journalist och författare. Hon arbetade under tio år som reporter på Aftonbladet och har varit SVT:s USA-korrespondent. Carina Bergfeldt är tillbaka med sin talkshow i SVT våren 2022. Marcus Oscarsson arbetar i dag som politisk expertkommentator på TV4 och han har dessutom varit Norden-korrespondent för flera brittiska tidningar. Han vann både juryns och svenska folkets röster när han tilldelades Begriplighetspriset.

– Detta blir den mest spännande tågresa jag har gjort och att få göra resan ihop med Carina Bergfeldt känns jätteroligt. Vi får se om vi hinner dra i nödbromsen i tid. Men det viktigaste är ju att njuta av åkturen, säger Marcus Oscarsson i ett pressmeddelande.


Jason Diakité och debutanten Marcus Samuelsson

Jason ”Timbuktu” Diakité är hip-hop artist, författare och programledare. Han släppte precis sitt tionde album, Du Gamla Du Nya, hans första på sju år. Stjärnkocken Marcus Samuelson driver i dag flera restauranger i både Sverige och USA, han har gett ut flera böcker samt medverkat i matlagningsprogram i TV. Tillsammans har Jason och Marcus gjort över 70 avsnitt av podden This Moment. År 2014 tävlade Jason för första gången i På Spåret då han kom till semifinal med Lina Thomsgård. Marcus är debutant.Dilan Apak och Moa Lundqvist

Dilan Apak och Moa Lundqvist har gjort tv och radio ihop, de bor tillsammans – och nu ska de åter tävla ihop i programmet. Utöver serien Dilan Och Moa så har vi sett Dilan i barnprogrammet Maxat och Moa i humorserien Dips. Moa och Dilan träffades första gången när de gjorde radioprogrammet Tankesmedjan.

– Att vi får återvända till På Spåret är jätteroligt, men det bevisar även än en gång att charm trumfar intellekt, säger Dilan Apak i ett pressmeddelande.


Grupp 2:

Agnes Wold och Christer Lundberg

Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriolog, blev i mars utsedd till Årets Kvinna av Aftonbladet. Hon har varit en av rösterna som svenska folket har förlitat sig till under coronapandemin och tävlar tillsammans med sin poddkollega – programledaren Christer Lundberg (podden heter Fråga Agnes Wold). Christer är mest känd som radioprofil (Ring Så Spelar Vi, Kvällspasset I P4). Årets omgång blir tredje gången han medverkar.

– Jag är jättenervös och jag förstår inte varför jag gav mig in på detta. Hur tänkte jag?, säger Agnes Wold med glimten i ögat i ett pressmeddelande.


Nykomlingar: Ina Lundström och Hanna Hellquist

Ina Lundström, ståuppkomiker och programledare, är en i trion bakom podden Flashback Forever. Hon har tidigare varit redaktör för tidskriften Hunger och tidningen Faktum. I år tävlar Ina tillsammans med journalisten och författaren Hanna Hellquist. 2019 tilldelades Hanna Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst. Hon är även krönikör på DN och programledare i radio och tv.

Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg


De regerande mästarna återvänder till programmet. Magdalena Forsberg är en av Sveriges mest meriterande skidskyttar genom tiderna och Claes Elfsberg en välkänd journalist och nyhetsankare. Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg vann förra årets upplaga efter att ha besegrat Louise Epstein och Thomas Nordegren i finalen.

Grupp 3:

Jonatan Unge och debutanten Cecilia Düringer

Cecilia Düringer är programledare för podden P3 Historia och i grunden gymnasielärare i svenska och historia. 2017 vann hon Stora Radiopriset i kategorin Årets Rookie. Hon tävlar tillsammans med komikern Jonatan Unge, aktuell i tv-serien Drugdealer på SVT Play. Cecilia är debutant. Jonatan var med 2019 då han tävlade tillsammans med sin mamma Cecilia Hagen.


Irena Pozar och Patrik Arve

Irena Pozar är chefredaktör för Veckorevyn och krönikör i Expressen. 2019 nominerades hon till Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst. Patrik Arve är mångsysslare känd från Teddybears, Swedish Tiger Sound, Nya Krösus och PAPA Sound. Han är aktuell med egna podden Skärpning På Alla Plan och lanserar snart en vegankorv. Irena och Patrik medverkade även 2020.Farah Abadi och Johan Glans

Farah Abadi och Johan Glans gjorde debut i programmet 2019 och ska nu vara med för tredje gången. Farah är programledare på Sveriges Radio och nu även aktuell i frågesportprogrammet 1 Mot Sverige i SVT. Johan, skådespelare och ståuppkomiker, har blivit utsedd till Sveriges roligaste komiker två gånger, 2003 och 2013.


På Spåret sänds fredagar kl. 20.00 i SVT1 med premiär den 26 november.

På julafton den 24 december gör programmet ett uppehåll, men återkommer på nyårsafton. Finalen sänds den 25 februari. Band och gästartister meddelas vid ett senare skede.

Grupp 1


26 november 2021: Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson möter Jason Diakité och Marcus Samuelsson
3 december: Dilan Apak och Moa Lundqvist möter Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson
10 december: Jason Diakité och Marcus Samuelsson möter Dilan Apak och Moa Lundqvist

Grupp 2

17 december: Agnes Wold och Christer Lundberg möter Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg
31 december: Ina Lundström och Hanna Hellquist möter Agnes Wold och Christer Lundberg
7 januari 2022: Magdalena Forsberg och Claes Elfsberg möter Ina Lundström och Hanna Hellquist

Grupp 3

14 januari: Cecilia Düringer och Jonatan Unge möter Irena Pozar och Patrik Arve
21 januari: Farah Abadi och Johan Glans och Cecilia Düringer möter Jonatan Unge
28 januari: Irena Pozar och Patrik Arve möter Farah Abadi och Johan Glans

4 februari: Andra chansen – bästa grupptvåorna gör upp om sista semifinalplatsen.

11 februari: Semifinal 1
18 februari: Semifinal 2

25 februari: Final

LÄS OCKSÅ: Noice gripande historia blir rockmusikal


ANNONCE