Nyhet

Hör tidigare outgiven låt med Nick Cave och en symfoniorkester

GAFFA.se – allt om musik

Turnéaktuella Nick Cave har just släppt låten från 2013, Push The Sky Away, i en hittills osläppt liveinspelning med Melbourne Symphony Orchestra, skriver Uncut. Låten framfördes live som en del av evenemanget Film Music Of Nick Cave & Warren Ellis 2019, som ägde rum i Melbourne.



– Jag har aldrig haft roligare på scenen än med MSO (Melbourne Symphony Orchestra, red.), sa Nick Cave om upplevelsen, citerad i Uncut, medan Warren Ellis kallade evenemanget en av de bästa konserterna i hans liv. Låten kommer att vara med på det kommande albumet, B-Sides & Rarities Part II, som kommer att släppas den 22 oktober.

Albumet innehåller 27 sällsynta och outgivna låtar från 2006-2020, inklusive de allra första inspelningarna av Skeleton Tree, Girl In Amber och Bright Horses. Det kommande albumet är sammansatt av Nick Cave och Warren Ellis, och är en uppföljare till B-Sides & Rarities från 2005, som också innehöll b-sidor och tidigare outgivna låtar.

Den nya samlingen kommer att släppas både som ett separat dubbelalbum och i en box-utgåva med 7 LP-skivor, med både B-Sides & Rarities och B-Sides & Rarities 2. Nick Cave och Warren Ellis turnerar för närvarande i samband med sitt gemensamma album Carnage, som släpptes i februari.


Nästa sommar ger sig Nick Cave ut på ännu en turné med sitt legendariska band The Bad Seeds. Det enda Sverigedatumet är på Way Out West-festivalen i Göteborg den 12 augusti 2022.

LÄS OCKSÅ: Paul McCartney beskyller John Lennon för att ha splittrat The Beatles

ANNONCE