Nyhet

Johnny Marr har dubbelalbum på gång – föregås av livestream

GAFFA.se – allt om musik

Johnny Marr har just meddelat detaljerna för hans kommande dubbelalbum Fever Dreams Pts 1-4. Hela skivan släpps den 25 februari 2022, medan albumets första del, Fever Dreams Pt 1, släpptes i fredags.Den första singeln från albumet, Spirit, Power And Soul, har en ljudbild av elektronisk soul. Se musikvideon till singeln längst ner i artikeln.

Johnny Marr förklarar att Fever Dreams Pts 1-4 innebär ett stort och nytt vokabulär av ljud som han har arbetat med i flera år.

– Det finns en uppsättning influenser och ett mycket brett ljud som jag har utvecklat - faktiskt sedan jag lämnade The Smiths tills nu, och jag kan höra det på den här skivan, säger Marr.

Samtidigt har den tidigare The Smiths-gitarristen tillkännagett en ny livestream med titeln Live At The Crazy Face Factory. Livestreamen har premiär den 10 november 2021 och går att se fram till 14 november. I livestreamen bjuder Marr in fans till studion där han har spelat in sitt kommande album. Dessutom kommer han att diskutera den kreativa låtskrivarprocess som han har gått genom.

Genom att förbeställa Fever Dreams Pts 1-4 får fans tillgång till ett exklusiv förköp, där biljetter till livestreamen kan köpas för ett specialpris. Den officiella biljettförsäljningen för livestreamen börjar den 20 oktober 2021. Köp biljetter här.

Låtlistan för Fever Dreams Pts 1-4:

1. Spirit, Power & Soul
2. Receiver
3. All These Days
4. Ariel
5. Lightning People
6. Hideaway Girl
7. Sensory Street
8. Tenement Time
9. The Speed of Love
10. Night and Day
11. Counter-Clock World
12. Rubicon
13. God’s Gift
14. Ghoster
15. The Whirl
16. Human

Fever Dreams Pts 1-4 är Johnny Marrs fjärde soloalbum och uppföljaren till Call The Comet, som släpptes 2018. 

Se musikvideon till Spirit, Power And Soul här:LÄS OCKSÅ: Brian Eno vill ha en klimatrevolution inom musikindustrin

ANNONCE