Nyhet

Judas Priest-sångaren kämpade mot prostatacancer under pandemin

GAFFA.se – allt om musik

Judas Priest-frontmannen Rob Halford har uttryckt sin kamp med prostatacancer i en intervju med Heavy Consequence. Nyheten finns också i den uppdaterade versionen av Halfords biografi, Confess, från 2020. Han betonar för sina fans att han är på bättringsvägen, skriver NME.

– Jag hade min lilla kamp med cancer för ett år sedan, som jag gick igenom, och det blir bättre nu, tack och lov. Det hände medan vi alla var i nedstängningen. Jag har inget annat än tacksamhet för att vara i detta skede av mitt liv, där jag fortfarande gör det jag älskar mest, sa den 70-åriga sångaren.

Behandlingen startade i juli förra året, då Halford bestämde sig för att ta bort prostatan för att undvika strålning. Tidigare i år hittades dock mer cancer, varför han tyvärr fick genomgå strålbehandling ändå. Han fick det under april och maj 2021.


I den uppdaterade biografin förklarar Halford att han fann symptom redan 2017.

– Jag kände en kombination av chock, skräck och märkligt nog lättnad - nu vet jag det åtminstone. 'Ska jag dö?' var det enda jag kunde tänka på.

Nyheten om Rob Halford kommer strax efter att Judas Priest-gitarristen Richie Faulkner fick åka till sjukhus med hjärtproblem, vilket du kan läsa mer om här. Faulkner upplevde en aortaaneurysm på scenen under en konsert under Judas Priests 50 Heavy Metal Years-turné i USA. Resten av turnén har skjutits upp på obestämd tid.

LÄS OCKSÅ: Mötley Crüe-sångaren Vince Neil skadad efter scen-fall

ANNONCE