Nyhet

Lustans Lakejer och Reeperbahn på jubileumsturné

GAFFA.se – allt om musik

I december ställer sig två mytomspunna band, Lustans Lakejer och Reeperbahn, på scenen igen när de åker ut på turné tillsammans. Med sig har de även artisten Oskar ”Moto Boy” Humlebo.

Reeperbahns historia började när Olle Ljungström och Dan Sundquist möttes 1976 med en plan att starta ett band som sedan kom att göra fem album mellan 1979-1984. Venuspassagen och Peepshow nådde en stor hängiven publik under postpunkens tidiga 80-tal. Tillsammans med Eddie Sjöberg, Peter Korhonen och Jan Kyhle skapades Reeperbahns något cyniska men ändå naiva musikspråk.

– Vi gav ut singeln Vi Som Älskade Dig Så 12 augusti, vilket sammanföll med Olles postuma födelsedag. Spellusten hade redan börjat gry, så när Johan Kinde hörde av sig och frågade om vi ville göra en gemensam turné med Lustans så kändes det helt rätt. Dessutom var det 40 år sedan vi spelade tillsammans på Venuspassagen-turnén 1981, säger Dan Sundquist i ett pressmeddelande.


Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978 men valde snabbt en annan väg när de började sjunga om en glamorös tillvaro fylld av en dekadent livsstil. En värld de ännu inte hade upplevt, men som skildrad genom Johan Kindes texter.

– I år fyller både vårt debutalbum och vår genombrottsplatta Uppdrag I Genève 40 år och vi ser fram emot att fira dessa jubileum tillsammans med vår fantastiska publik. Dessutom släpper vi vår nya singel Den 4:e Mannen i november – en hommage till Tom Wolgers, som gick bort förra året och därför sorgligt nog inte kommer kunna dela denna upplevelse med oss, säger Johan Kinde i ett pressmeddelande.


Moto Boy kommer med på turnén för att blåsa nytt liv i Olle Ljungströms låtar.

– Vi är mycket glada att Oskar vill dela scenen med oss. Vi är trygga med att hans känslosamma sång och musikalitet kommer bli den pusselbit som fulländar projektet, säger Dan Sundquist.

Oskar ”Moto Boy” Humlebo har bland annat gett ut sex egna album, haft roller i både musikal och opera samt varit vokalist under flera orkesterhyllningar till David Bowie. Oskar är aktuell nu i oktober på Berwaldhallen som sångare framför SRSO dirigerade av Hans Ek i ett orkestralt event med Brian Enos musik.


Här ser du hela paketet i vinter:

10/12 - Stockholm, Cirkus

15/12 - Göteborg, Pustervik


16/12 - Malmö, Kulturbolaget

Biljetter släpps på torsdag 7/10 kl 10:00 via livenation.se

LÄS OCKSÅ: Mick Jagger berättar om att fortsätta utan Charlie Watts – hör The Rolling Stones nya låt


ANNONCE