Nyhet

Mötley Crüe-sångaren Vince Neil skadad efter scen-fall

GAFFA.se – allt om musik

Sångaren i Mötley Crüe, Vince Neil, har skadats efter att ha ramlat från scenen under en konsert med sitt soloband på Monsters On The Mountain Festival i Tennessee, USA fredagen den 15 oktober. Detta skriver Billboard.

Vince var på väg mot publiken för att uppmuntra folk att klappa med i låten Don't Go Away Mad (Just Go Away) när han av misstag klev över scenkanten. Trots att scenen inte var mycket högre än en meter fick musikern en hård landning på cement, och Neil fick därmed halta därifrån med hjälp av sitt crew.

Sångaren fördes sedan med ambulans till ett närliggande sjukhus, där det bekräftades att Neil hade brutit revben. Detta meddelade basisten Dana Strum för publiken på festivalen.

– Sanningen är att Vince föll och bröt revbenen när han föll. Han kan inte andas och han kommer att få medicinsk behandling. Han var så glad över att vara här. Han bor i Tennessee, sa Strum.

Bandet fortsatte konserten utan Mötley Crüe-sångaren, och platsen vid mikrofonen togs över av gitarristen Jeff Blando.

Neil har inte kommenterat händelsen, men Mötley Crüe har meddelat på Twitter att sångaren är hemma igen och vilar efter att ha brutit några revben på fredagskvällen. Gruppen vill också att deras sångare ska få en snabb återhämtning, så att han är redo att rocka 2022, skriver NME.

Vince Neil började sin karriär som sångare i Mötley Crüe när gruppen bildades 1981. 1992 ersattes Neil av John Corabi, men 1996 fick han tillbaka jobbet som sångare och Corabi lämnade bandet. Neil har också släppt tre studioalbum som soloartist, varav det första albumet med titeln Exposed släpptes 1993, och det senaste, Tattoos & Tequila, släpptes 2010.

2015 meddelade Mötley Crüe att gruppen skulle upplösas, vilket slutligen markerades med en konsert på nyårsafton 2015, som vid den tiden annonserades som Mötley Crües sista konsert någonsin. Gruppen återvände dock 2018.

Mötley Crüe och Def Leppard kommer att ge sig ut på en gemensam nordamerikansk turné i juni 2022. Turnén, som också kommer att innehålla Poison och Joan Jett & The Blackhearts, var ursprungligen planerad att äga rum 2020, men har skjutits upp till följd av coronapandemin.

LÄS OCKSÅ: Timbuktu, Ugly Kid Joe, Gina Dirawi, The KVB med flera gör Sverige

ANNONCE