Nyhet

Tommy Lee anklagas för sexuellt övergrepp

Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee stäms av en kvinna för sexuellt övergrepp, rapporterar The Guardian.

En stämningsansökan mot Tommy Lee lämnades in fredagen den 15 december, rapporterar The Guardian. Enligt kvinnan som anklagar Mötley Crüe-trummisen ska incidenten ha ägt rum 2003.

Han ska ha förgripit sig på henne genom att kyssa henne och föra upp sina fingrar i hennes underliv. Lee anklagas också för att ha försökt tvinga henne att utföra oralsex.

Enligt stämningsansökan ägde händelsen rum i en helikopter, efter att Lee bjudit in kvinnan till cockpit.


Kvinnan säger i stämningsansökan att det var piloten David Martz som bjöd med henne till helikoptern, och att hon trodde att de skulle flyga över San Diego. Men när hon mötte upp Martz fick hon reda på att Lee också var där och att de skulle åka till Los Angeles.

Kvinnan säger att hon inte anmält händelsen tidigare för att hon inte trodde att polisen skulle ta fallet seriöst. Hon förklarar också att hon tror att Martz och Lee har ägnat sig åt "opassande och olagliga handlingar" i Martz helikopter flera gånger.

Martz gick bort 2015 när han kraschade med ett flygplan. Han förlorade sin pilotlicens tre gånger, bland annat för att ha utövat oralsex samtidigt som han flög en helikopter.


Lee var gift med Pamela Andersson mellan 1995 och 1998. Han dömdes till sex månaders fängelse 1998 för att ha misshandlat henne.

Han har hittills inte kommenterat fredagens anklagelser.

LÄS OCKSÅ: Mötley Crüe inleder arenaturné – Tommy Lee ersatt efter fem låtar


ANNONCE