Nyhet

Nära att dö på scen – "Jag är gjord av metal nu"

GAFFA.se – allt om musik

Vi har tidigare berättat om att gitarristen Richie Faulkner i Judas Priest har hjärtproblem och ligger på sjukhus. Den 27 september skrev bandet så här på sin officiella Instagramprofil:

"Det är med stor ånger som vi måste skjuta upp resten av vår turné i USA. Richie har stora medicinska hjärtproblem, vilket har lett till en sjukhusvistelse där han behandlas. Under tiden skickar vi all kärlek till vår Falk för en snabb återhämtning. Så snart vi har några uppdateringar från hans läkare om när vi kan boka om datumen kommer vi naturligtvis att meddela dem".

På grund av Faulkners hjärtproblem har resten av bandets turné i USA skjutits upp. Turnén, med titeln 50 Heavy Metal Years, har pågått sedan mitten av augusti, skriver NME. Turnén skulle ha avslutats i början av november. Det är ännu inte känt när den nu tillfälligt inställda turnén kommer att fortsätta.

Nu har Judas Priest gått ut med en uppdatering i sina sociala medier där de använder Richies egna ord.

– Jag har alltid varit tacksam för de möjligheter jag har fått. Jag har alltid betraktat mig som den mest lyckliga mannen någonsin - att få spela min favoritmusik – med mitt favoritband – för mina favoritfolk runt om i världen. Bara att kunna skriva detta till er idag är den allra största gåvan av alla. När jag tittar på filmmaterial från festivalen Louder Than Life i Kentucky kan jag i mitt ansikte se förvirringen och ångesten jag kände när jag spelade Painkiller när min aorta sprack och det började rinna ut blod i brösthålan.

Han fick en aortaaneurysm och fullständig aortadissektion.

– Enligt vad jag har fått veta av min kirurg, brukar människor med detta inte komma till sjukhuset levandes. Jag fördes till närliggande Rudd Heart & Lung Center och åkte snabbt in på det som visade sig vara en 10 och en halv timmars akut öppen hjärtoperation. Fem delar av mitt bröst ersattes med mekaniska komponenter. Jag är bokstavligen gjord av metal nu, fortsätter han. 

Han tänker på hur illa det hade kunnat gå om förutsättningarna hade varit annorlunda.

– Vi hade bara en timmes gig den kvällen på grund av att Metallica skulle spela efter oss - tänk om det var en hel konsert, skulle jag då ha spelat tills total kollaps? Om det inte hade hänt i en så hög adrenalinsituation hade min kropp kunnat hålla igång tillräckligt länge för att nå sjukhuset? Det fantastiska Heart & Lung Center var 6,5 km från spelplatsen - tänk om det hade varit längre bort.
Vi kan alltid göra oss själva galna med att tänka på dessa saker men jag lever fortfarande tack och lov. Oavsett omständigheterna, när jag tittar på den filmen, och det är sanningen, att vad jag vet nu, så ser jag en döende man.

Faulkner har blivit rörd till tårar och är tacksam för sina ödmjuka vänner, familj, sitt band, crew och management, och även för de som har skickat videor och hälsningar till honom som stöd.

– Även om jag har en återhämtningsväg framför mig, så fort jag kan komma igång igen, så är du den första som kommer att veta när vi kommer tillbaka och levererar åt er alla igen!

Den 41-årige Richie Faulkner har varit medlem i Judas Priest sedan 2011 och ersatte K. K. Downing, som var bandets gitarrist i mer än 40 år innan han lämnade. Faulkner har sedan dess spelat på Judas Priests senaste två album, Redeemer Of Souls och Firepower.

LÄS OCKSÅ: Judas Priest-gitarrist inlagd på sjukhus – bandet skjuter upp turnén


ANNONCE