Nyhet

Snart kan du fira jul med Ed Sheeran och Elton John

GAFFA.se – allt om musik

Ed Sheeran och Elton John har gått samman för att skapa en julsång som släpps i år, skriver NME. Det är den förstnämnda som avslöjar nyheten i en intervju av den nederländska radiokanalen NPO Radio 2, där han säger att det var Elton John som kontaktade honom med önskan om ett samarbete förra året. Elton John skulle ha gjort det för att musikern hade upptäckt att hans egen julsång Step Into Christmas hade slagit sig in på den engelska topp 10-hitlistan för första gången någonsin.

– Elton ringde mig på juldagen för att säga god jul. Elton ringer mig nästan varje dag. Han sa: 'Step Into Christmas är nummer 6 på listorna! Jag vill göra ännu en julsång, ska du göra den med mig?', berättar Ed Sheeran i radiointervjun, citerad av NME.

Till att börja med var Sheeran dock inte helt övertygad om att låten passade honom, säger han i intervjun, men sångaren blev övertalad.

– Det är bara jag och han. Det är vackert, säger Sheeran nu om den kommande julduetten.


Förutom den kommande julsången har Ed Sheeran ett album på gång. Det släpps den 29 oktober med titeln =. Musikerns senaste singel Shivers, som kommer att vara med på det kommande albumet, har en medföljande musikvideo där Ed Sheeran faktiskt klär ut sig till Elton John. Denna kan du se nedan.LÄS OCKSÅ: Tina Turner säljer hela sin låtkatalog för häpnadsväckande mycket

ANNONCE