Nyhet

Super Bowl går all in hiphop-nostalgi – bokar giganter

GAFFA.se – allt om musik

Rapparna Eminem, Kendrick Lamar, Dr. Dre och Snoop Dogg kommer att uppträda med sångerskan Mary J. Blige vid nästa års Super Bowl i Kalifornien, USA. Det meddelar National Football League (NFL) på torsdagen.

Finalen i amerikansk fotboll är den största händelsen på amerikansk TV med över 100 miljoner tittare. Och här är den ikoniska halvtidsshowen en av de stora dragplåsterna. Varje år uppträder några av världens mest kända musiker under pausen i Super Bowl. Pausföreställningen varar totalt 12 minuter.

Den här säsongens NFL-final går av stapeln den 13 februari i Los Angeles-förorten Inglewood. Flera av rapparna som kommer att uppträda i pausföreställningen har vuxit upp i området.

– Möjligheten att uppträda på Super Bowl och göra det på min egen bakgård är en av de största glädjena i min karriär, säger Dr. Dre i ett uttalande.

De fem musikerna har vunnit totalt 43 Grammys och har haft 19 album som har varit nummer ett på Billboard-listan.

Rapparen Jay-Z kommer att hjälpa till med att sätta ihop showen, säger NFL i ett pressmeddelande.

I februari uppträdde den kanadensiska artisten The Weeknd vid finalshowen trots coronapandemin, medan Jennifer Lopez och Shakira uppträdde året innan. Tidigare framträdanden har inkluderat stjärnor som Madonna, Prince, Justin Timberlake, Katy Perry och Bruno Mars.

LÄS OCKSÅ: R. Kelly efter domen: "Jag kommer att kämpa för min frihet"

ANNONCE