Nyhet

The Posies lägger ner – flera kvinnor berättar om sexuella övergrepp

GAFFA.se – allt om musik

Flertalet kvinnor har anmält frontmannen Ken Stringfellow i The Posies för sexuellt ofredande och övergrepp efter att han bland annat ska ha bitit dem mot deras vilja i intima situationer, detta skriver Pitchfork.

Artisten som även har spelat med R.E.M. och Big Star ser nu sitt band läggas ner då de övriga medlemmarna har sagt till Seattles KUOW att de är på väg att splittras. Detta efter att anklagelserna kom fram.

Det är totalt fyra kvinnor som har gått ut med information om att Ken ska ha bitit dem utan samtycke i intima situationer. En av dessa är hans ex-fru Kim Warnick från banden Fastbacks och Visqueen. Men det slutar inte där. En kvinna anklagar honom för att ha våldtagit henne på ett hotell, medan en annan säger att hon vaknade av att han hade sex med henne.

– Jag har aldrig varit inne på något kinky, något grovt. Jag upplevde extremt våld på egen hand som tonåring. Jag är känslig för aggression, och det är inget jag kan vara runt. Jag gillar inte våld. Jag vill aldrig skada någon, sa Ken till KUOW.

– Jag skulle aldrig vilja skada någon som jag har ett förhållande med – sexuellt eller på annat sätt. Samtycke har varit grunden för varje sexuell relation jag har haft, och våld har aldrig varit en del av någon av dessa relationer. Det är helt enkelt inte vem jag är som en person som respekterar kvinnor, mejlade han i ett uttalande.

LÄS OCKSÅ: Einár död 19 år gammal – detta har hänt


ANNONCE