Nyhet

The Rolling Stones slutar att spela välkänd låt live – rädda för misstolkning

GAFFA.se – allt om musik

När The Rolling Stones ger konserter i framtiden kommer fansen inte längre att kunna sjunga med i hitlåten Brown Sugar. Enligt Consequence Of Sound har den ikoniska gruppen valt att ta bort spåret från sin setlist av rädsla för att framför allt låtens första rad inte kommer att göra sig bra 2021.

Brown Sugar släpptes första gången 1971 på albumet Sticky Fingers. Den första raden i låten lyder: "Gold coast slave ship bound for cotton fields". Texten har dock tolkats allmänt som en kritik av slaveri. Ändå fruktar sångaren Mick Jagger och gitarristen Keith Richards att raden i dag kommer att misstolkas.

– Jag har försökt ta reda på vad folk har för problem med den. Det verkar som att de inte förstår att det är en sång om slaveriets fasor. Istället försöker de begrava det. För tillfället vill jag inte komma in i en konflikt om all den här skiten. Men jag hoppas att vi kommer att kunna återuppliva låten i dess fulla prakt någon gång, säger Keith Richards till Los Angeles Times.

Enligt Jagger har The Rolling Stones spelat Brown Sugar varje konsert sedan 1970-talet. Nu ska de försöka utelämna låten från sin setlist och se hur det går.

Rolling Stones påbörjade sin amerikanska No Filter-turné i St. Louis, Missouri den 26 september i år. Bandet har valt att genomföra turnén trots att gruppen förlorade sin trummis Charlie Watts som avled i augusti, han hade varit medlem i bandet i nästan sex decennier.

– Vi har spelat så många shower med honom, så många turnéer och så många inspelningssessioner att det är konstigt att vara utan honom. När han var sjuk sa han: 'Ni måste bara fortsätta spela den här turnén. Sluta inte på grund av mig.' Så vi gjorde det, säger Jagger.

Sångaren gav nyligen en intervju på Apple Music 1, där han pratade om att fortsätta utan Charlie Watts.

I september släppte gruppen också det då tidigare outgivna spåret Living In The Heart Of Love med en medföljande musikvideo. Videon, som slutar med orden "Charlie is my darling", var tillägnad Watts.No Filter-turnén avslutas den 20 november 2021 i Austin, Texas.

LÄS OCKSÅ: Metallica berättar om 40 år som band i en intervju: "Självklart är ny musik på väg"

ANNONCE