Nyhet

Ariana Grande startar insamling för trans-rättigheter – efter ”säg inte gay-lagen”

GAFFA.se – allt om musik

Under gårdagen inföll "International Transgender Day of Visibility", vilket Ariana Grande uppmärksammade genom att uppmana sina följare att skänka pengar till ”Protect & Defend Trans Youth Fund”, en fond hon grundat tillsammans med insamlingsplattformen Pledge, skriver The Guardian.

Ariana Grande skriver på Instagram:

”Snälla gör som jag och donera till fonden jag har skapat med pledge.to för att stötta organisationer som hjälper unga transpersoner och jobbar för deras rättigheter! just nu finns det hundratals skamliga lagförslag som väntar på att bli lagstiftade som siktar in sig på unga transpersoner och vill begränsa deras rättigheter. det här kommer att ge betydande medel till organisationer som förespråkar unga transpersoners rättigheter. snälla dela och swajpa för att få reda på mer ingående var dina pengar tar vägen !!! SMS:a PLEDGE till 707070 eller använd pledge.to/protect-defend-trans-youth-fund för att donera”


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Grande (@arianagrande)

Hon skriver också att alla pengar kommer att delas lika mellan organisationer och att hon själv kommer att matcha alla bidrag upp till 1 500 000 dollar.


Flera delstater i USA har det senaste året skrivit på olika lagförslag som begränsar rättigheterna för HBTQ+. Nyligen uppmärksammades ”säg inte gay-lagen”, som skrevs på av Floridas guvernör tidigare i veckan. Lagen innebär ett förbud mot undervisning om sexuell läggning och könsidentitet för alla barn i förskola till klass tre, skriver DN.

I skrivande stund har Ariana Grandes insamling kommit upp i dryga 400 000 dollar.

LÄS OCKSÅ: Kända musiker sätter fokus på World Mental Health Week


ANNONCE