Nyhet

Dammsugartillverkare lanserar luftrensande headset

GAFFA.se – allt om musik

Företaget Dyson som mestadels utvecklar bland annat hårvårdsprodukter och dammsugare ger sig nu ut i ljudvärlden och lanserar ett minst sagt speciellt headset.

Företaget Dyson – som bland annat har gjort sig kända genom att tillverka en dammsugare som inte krävde dammsugarpåse – har nu slagit två flugor i en smäll och tagit fram ett headset som försetts med inbyggd luftrensare.

Hela enheten påminner om något slags hi-techig ninjamask och bortsett från att bjuda på ljud av hi-fi-kvalitet ska denna hybridpryl enligt Dysons pressbrev se till att du andas luft fri från skadliga partiklar. För att säkerställa detta har Dyson byggt in små kompressorer i varje hörlur. Luften sugs in genom ett tvåskiktsfilter och den renade luften skickas sedan ut till mun och näsa via ett visir som aldrig nuddar huden.


gallery_large

Luftflödet ska heller inte påverkas av utomhusvindar vilket även gäller ljudet då hörlursdelen är utrustad med en egenutvecklad aktiv brusreducering som eliminerar störande ljud utifrån. Även resterande ljuddel ska ha utvecklats från grunden och bland annat försetts med ett högpresterande och neodyniumbaserat elektroakustiskt system i varje hörlur.

Brusreduceringen har tre lägen som Dyson kallar för “isolering”, “konversation” och “transparens” som du väljer utifrån hur mycket omgivningsljud som önskas.


Det är i skrivande stund oklart när Dysons luftrensande headset når oss här i Norden.

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen

ANNONCE