Nyhet

En av George Michaels mest dramatiska perioder skildras i ny dokumentär

GAFFA.se – allt om musik

En dokumentär om George Michael som heter Freedom Uncut kommer att visas på biografer över hela världen i sommar, skriver NME.

Dokumentären skildrar artistens liv efter släppet av soloalbumet Faith (1987), samt skapandet av uppföljaren Listen Without Prejudice: Vol 1 (1990). 

Den bär på exklusivt osett arkivmaterial samt personliga hemvideor, som ger tittarna en inblick i en av de mer dramatiska perioderna i Michaels liv, och avslöjar hur han blev en av de mest inflytelserika artisterna genom tiderna. 


Långfilmsdokumentären inkluderar en intervju där de fem ursprungliga modellerna från Freedom! '90-musikvideon Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz och Linda Evangelista – träffas för första gången för att diskutera om upplevelsen kring den ikoniska musikvideon. Filmen innehåller även intervjuer med några av Michaels mest kända vänner och musiklegendarer, inklusive Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rodgers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden och Tony Bennett.

Michael gick bort vid 53 års ålder på juldagen 2016.

"George Michael var en inspirerande artist vars historia förtjänar att delas på den stora skärmen globalt", sa Tom Mackay, ordförande för Premium Content på Sony Music Entertainment, i ett uttalande om den nya filmen. Han fortsätter:


"För att hedra Georges födelsedag i juni är vi glada över att arbeta med David Austin och våra partners på Trafalgar Releasing för att ge fansen en aldrig tidigare tillgång till hans extraordinära liv både på och utanför scenen."

George Michael Freedom Uncut släpps som ett globalt bioevenemang den 22 juni. Biljetter och en lista över alla deltagande biografer kommer att finnas tillgängliga den 27 april och hittas här.

LÄS OCKSÅ: "KOÖGON som stirrar tillbaka" – kolla in Slowgolds favoritomslag


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE