Nyhet

John Lydons attack: "Ingen av er skulle ha en karriär utan mig"

GAFFA.se – allt om musik

John Lydon, alias Johnny Rotten – frontman i det numera nedlagda Sex Pistols – är ute på krigsstigen. Kritik riktas i första hand mot hans tidigare bandmedlemmars kommande biografiska TV-serie Pistol. En serie som har premiär den 31 maj på Disney+.

Pistol är baserad på Sex Pistols-gitarristen Steve Jones memoarer från boken Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol, och faller inte Lydon i smaken. Tidigare den här månaden kallade han serien för en "medelklassfantasi" som är "ganska långt ifrån verkligheten". Det hände efter att han 2021 hävdade att serien lanserades utan hans samtycke, skriver NME.

Den nuvarande Public Image Ltd.-frontmannen har nu i en intervju med The Sun verbalt attackerat Jones och trummisen Paul Cook när de två före detta Sex Pistols-medlemmarna påstås ha hållit Lydon borta från produktionen.


– Att inte ha med mig är ett chockerande dumt drag, säger Lydon och fortsätter:

– Det är så löjligt. Det är så absurt. De kan alla dra åt helvete. Jag stöttade dem år efter år efter år, med vetskapen om att de var inkompetenta. Ingen av dessa idioter skulle ha en karriär utan mig. De gjorde ingenting tidigare, och de har inte gjort någonting sedan dess.

Skådespelaren Anson Boon, som spelar Lydon i Pistol, har pratat med NME om serien och menar att: "Det här är historien om en underdog. Jag tror att det är en historia som alltid är värd att berätta, och den kommer aldrig vara irrelevant.”


Lydon har dock varit extremt kritisk mot Pistol. Han kallade till och med serien "den mest respektlösa skiten jag någonsin varit tvungen att gå igenom."

Förra året uppgav en talesman för produktionsteamet att filmregissören Danny Boyle hade kontaktat Lydons manager om den planerade serien, men att "direktkontakten hade nekats".

Se trailern för Pistol nedan:


LÄS OCKSÅ: Johnny Rotten om Sex Pistols-serien: ”Disney har stulit det förgångna och skapat en saga”

Lyssna på den senaste tidens bästa punk-musik – följ GAFFAs nya spellista:


ANNONCE